Şirketler Neden Sosyal Medya Kullanma İhtiyacı Duyar?

Şirketlerin sosyal medyaya ilgisi son zamanlarda popülerlik kazanmıştır. Sosyal medya kullanım amacı her ne kadar da kullanıcılar tarafından iletişim ve arkadaş kitlesi ile birşeyler paylaşmak olsa da şirketler tarafından reklam ve duyuru platformu olarak kullanılmaktadır.

 

Şirketlerin son zamanlarda televizyon reklamları yerine sosyal medyada reklam vermeyi daha çok önemsiyorlar. Bunun sebeplerinden bir tanesi de erişebilirlik. Erişebilirlik, kullanıcıların daha çabuk ve etkili bir biçimde istediklerine daha kolay ulaşılmasıdır. Şirketlere çabuk erişmek alınacak malın veya hizmetin detaylı bilgi alışverişinden kaynaklanır.

 

Şirketler ürünlerini televizyon reklamları yerine sosyal medya reklam vermesinin amaçlarında reklam ücretleri de bulunmaktadır. Reklam ücretlerinin ve marka bilirliğini arttırmak için tüm sosyal medya platformlarında şirketleri görebilirsiniz. Şirketler az maliyet çok reklam prensibini ön planda tutarak şirket maliyetlerini düşürmeyi de amaçlamaktadır. Şirketlerin sosyal medya araçlarından daha hızlı bir şekilde ve tüm kitlesine anında bilgi verebilir fakat diğer televizyon ve radyo yayıncılıklarında bu pek mümkün değildir.

 

Şirketlerin Sosyal Medya Kullanımında En Önemli Etkenler

 

Şirketler keyfi olarak zaman kaybetmek istemez. Kar amacı güden şirketler her zaman iyi hizmet, iyi iletişim ve iyi pazarlamayı öncü kılmıştır. Şirketler sosyal ağlarda takipçi kazanarak kitlesine en hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefler ve bu etkenlerden faydalanmak ister. İşte şirketlerin sosyal medya kullanımındaki amaçları;

 

Marka bilinirliği

 

Marka bilinirliği her şirket için çok önemli bir rol almaktadır. Bir şirket malını satmadan ve pazarlamadan önce ilk olarak markasını ön planda tutarak marka bilinirliği oluşturma çabasına girmektedir. Bu çabasının elbet bir sebebi bulunuyor. 

 

Marka bilinirliğinde ki en büyük amaç markayı iyileştirerek akıllarda “bu marka çok güzel” algısı yaratmaktır. Marka bilinirliği güçlü olan firmalar istediği ürünü çıkartım binlerce hatta milyonlarca kitleye çok kolay bir şekilde tanıtabilmektedir.

 

Reklam Maliyeti Düşürme

 

Her şirketin amacı çok reklam ve az maliyet olabilir. Reklam yapmanın bazı kriterleri var bu kriterlere uyarak şirketler para kazanma amacı güderler. Bu kriterler;

  • En düşüm maliyet ile açıklayıcı bir reklam yapma.
  • En hızlı ve tüm kitleye ulaşma.
  • Amacına uygun kişilere reklam vermek.

 

Örneğin bir televizyon kanalında bebek bezi reklamı verebilirsiniz bu reklamı bebekler, yaşlılar ve ilgisi olmayan kitleler de görür ve bu bir ekstra maliyet olabilir. Bunun yerine sadece Instagram platformu kullanarak ve daha önceden bebek bezi araştırmasında bulunmuş annelere bebek bezi reklamı sunabilir ve sadece reklamınızı ilişkin kitleye ulaştırabilirsiniz.

 

Samimiyet & İletişim

 

Şirketlerin müşterileri ile iyi geçinmesi ürünlerini daha çok satması için bir yol olabilir. Bu nedenle bir müşteri ürün aldığı zaman firma ile iletişime hızlı geçmek isteyebilir. Sosyal medya mesajlaşma özelliği sayesinde kullanıcılar ile firma arasında çok hızlı bir iletişim seçeneği doğacaktır. 

 

Bu maddeler kıyasla şirketler en çok sosyal medya kullanmak isteyenler olabilir. Çoğu zaman şirketler bilinir olmasına kıyasla daha fazla kitleye ulaşmak için takipçi satın almak isteyebilirler. Satın almanın yanı sıra takipçi çoğaltmak için İnstagram Takipçi Arttırma Stratejik Yöntemleri mevcuttur. Bu yöntemler ile şirketler takipçi kitlelerini çoğaltarak güvenilirlik elde ederler.

 

 

Diğer makale konumuz olan Instagram Son Görülme Kapatma   başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.