İnstagram Takipçi Arttırma Stratejik Yöntemler- 2021

İnstagram Takipçi Arttırma  isteği günlük hayatta arkadaşlarımızla,  toplumda veya ünlü birini izlerken bile bu istek ortaya çıkabiliyor. Bu istek her ne kadar güçlü bir istek de olsa sonunda genelde hüsrana uğruyorsunuz. Bu sorun doğru strateji uygulamadığınız için kaynaklanıyor. 

 İnstagram Takipçi Arttırma Stratejileri

İnstagram takipçi arttırmak için onlarca hatta binlerce yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Ama malesef her yöntem etkili olmuyor. Bu yüzden yönteminiz ve stratejinizi iyi belirlemelisiniz aksi takdirde emekleriniz boşa gidebilir. İnstagram üzerinden takipçi arttırmak için en çok kullanılan 5 yöntem şunlardır;


 

instagram GT (Geri Takip) Yaparak Takipçi Arttırma 

Geri takip yaparak instagram üzerinden takipçi artırma yöntemini genelde sosyal medya ile yeni tanışan kişiler tarafından yapılmaktadır. Geri takip yaparak takipçi kazanmak isteyenler genelde #geritakipyapiyorum gibi hashtag üzerinden birbirleri ile iletişim kuruyorlar. Gt etkilerinin birine girdiğinizde en yeni gönderiler bölümüne girip postları beğenmeli ve yorumlara gt yazmalısınız.  Diğer geri takip yapmak isteyen kişiler sizlere dönecektir.


 

Profilinize Uygun Hashtagler Kullanın

İnstagram takipçi arttırmak için yapılan araştırmalarda profilinizde paylaştığınız gönderilerin açıklama kısmında uygun ve kaliteli hashtagler kullanmak hem gönderi erişimini artırırken hem de takipçi gelmesini sağlıyor. Bu sayede hesabınıza uygun kitle giriş yapıyor ve sürekli takipte kalıyor bu sayede instagramın gözünde daha iyi bir konuma gelebiliyorsunuz.

 

Eğer bu işlemi belli bir süre yapıp hâla gelişme yok ise bir yerde hata var demektir. Hatayı tespit etmek için alttaki maddelere uyup uymadığınızı kontrol edin;

  • Bir gönderi maximum 10 hashtag kullanın.

  • Alakasız hashtagler kullanmayın.

  • Erişimi fazla olan hashtagler kullanın.

  • Genel hashtag yerine daha keyword hashtag kullanın. (Örn: mobilya yerine ahşap mobilya kullanmanız daha etkili olacaktır.)

Eğer bunların hepsine uyuyorsanız büyük ihtimal hesabınızın uyumlu olduğu sektöre fazla talep yoktur.

 

Kitlenizi Paylaşmaya Yönlendirin

İnstagram takipçi arttırma yöntemlerinin en etkilisi olarak sayılacak bu yöntemde takipçileriniz sizlere takipçi getiriyor aslında.  İnstagram üzerinden gezerken açıklama vb. kısımlarda şu mesajları çok görmüşsünüzdür; bunu arkadaşına gönder, arkadaşını etiketle, yıkıkları etiketle vb. şeklinde mesajları. Aslında bu mesajlar ile sizler sayesinde takipçi ve etkileşim kazanıyorlar. Siz arkadaşlarınızı vb. etiketlerseniz veya arkadaşlarınıza yollarsanız görmek için o hesaba giriyor, ardından beğenirse takip ediyor. Aslında buna ücretsiz reklam diyebiliriz.Sizler onların reklamını yapıyorsunuz onlarda takipçi ve erişim kazanıyorlar.

 

İnstagram Takipçi Arttırmak İçin Pinterest 

Pinterest ile instagram takipçi arttırmak hiç aklınıza geldi mi ? Pinterest aslında görülmemiş bir altın madeni olarak adlandırabiliriz. Pinterest üzerinden sayfamıza uygun keyword bularak hit çekimi yapabiliriz. Bu sayede takipçimiz artacaktır. Peki bu nasıl oluyor ?

 

Pinterest'in algoritması her görsele/videoya değer vermek amacıyla tasarlanmıştır. Hiçbir görseli önemli/önemsiz veya gösterim gösterim diye ayırt etmiyor pinterest, bu sayede sizin kategoriniz ile araştırma yapan müşteriler link aracılığı ile instagram hesabınıza erişecektir.

 

Şimdi bunun nasıl yapıldığına daha detaylı bakalım.

 

  1. Öncelikle pinterest üzerinden hesap oluşturuyoruz.

  2. Hesap oluşturduktan sonra sağ bölümden profil> ayarlar bölümüne giriyoruz.

 

  1. Sağ kısımdan diğer içeriklerinizi üzerinize alın butonuna tıklayıp, instagram hesabını üzerine alın diyoruz.

  1. Daha sonrasında instagram hesabınıza uygun anahtar kelime belirleyin.

  2. Anahtar kelimeniz üzerinden pin paylaşın.

  3. Bunu her 15 dk'da bir 30dk da bir tekrarlayın.

 

Pinterest üzerinden instagram takipçi arttırmak bu kadar ama dikkat edilmesi gereken diğer bir nokta ise uygun keyword bulmak olacaktır.

Pinterest İçin Keyword Bulma

Pinterest ile instagram takipçi arttırma yöntemindeki en hassas bölüm aslında burasıdır. Eğer aranma hacmi olmayan bir anahtar kelime üzerinden pinleme yaparsanız instagram hesabınıza hiç bir trafik olmayacaktır. Anahtar kelime bulmak için aracı programlara ihtiyaç duyuyoruz, bunlardan en sık tercih edileni olan keyword tool ile yani anahtar kelime bulma aracı ile anahtar kelime bulabiliriz.

 

Pinterest İçin Keyword Tool İle Anahtar Kelime Bulma

İnstagram takipçi arttırmak için keyword tool ile anahtar kelime bulurken öncelikle siteye girdikten sonra google bölümünü seçmeliyiz. Ardından şu adımları takip edin;

  1. İnstagram hesabınız ile ilgili keywordu girin.(Keyword genel olmalı mesela kitap satışı yapıyorsanız masal kitabı değil direk kitap olmalı.)

  2. Ardından sizlere alt kelimelerin aranma hacimlerini sunuyor.

  3. Buradan aranma hacimlerini inceleyebilir ona göre pin atabilirsiniz.

 

Ünlülerin Çekilişlerine Sponsor Olun

İnstagram takipçi arttırmak için kullanılan bu yöntemi genelde sermayesi fazla yeni firmalar yapıyor. 1-2 milyon civarı takipçisi olan ünlülerin çekilişlerine sponsor olarak belli bir ücret veriyorlar. Ünlülerde bu ücret karşılığı çekiliş şartlarında o hesabın takip edilmesini zorunlu tutuyor ve kendi kitlesini parayı veren kişiye aktarıyor. Bu yöntem sayesinde firmalar çok hızlı bir şekilde büyüyor. Ama maalesef yöntemi fazla önermiyoruz düşük bütçeli kişi ve kuruluşlar için. 

 

Çünkü bu işlemde şahıs ve bütçesi az olan firmalara ortalama 10-15k civarı takipçi geliyor. Daha sonra bu takipçilerin yarısından fazlası takipten çıkıyor.  Ama büyük bütçeli firma ve şahıslar 200-300 bin civarı çekilişlere katılıyorlar. Çekiliş bitiminde 300.000 olduklarında çekiliş bittiği için insanlar takipten çıkmak için hesaba giriyorlar, ama hesabın 300.000 takipçisi var deyip güven veriyor ve çıkmaktan vazgeçiyor. Ama her nolursa olsun bu rakamlarda minimum 15k civarı kayıp yaşanıyor.