Instagram Son Görülme Kapatma 

Instagram Son Görülme Kapatma 

Son zamanların insanlık adına vazgeçilmezi haline gelen sosyal medya platformları için gizlilik son derece önemli bir hale gelmiştir. Bu nedenle insanlar platformları kullanırken ne kadar güvenli olduklarını ve gizlilik sözleşmelerinin içeriklerini merak etmektedir. Kullanıcılar artık eskisi gibi davranmak yerine kayıt olduğu platformaların KVKK aydınlatma metinleri ve gizlilik sözleşmelerini okuyup ne kadar önemli olduğunu anlamalılardır.

 

Instagram bir çeşit sosyal medya platformu olsada insanlığın bir çoğu iletişim kurmal ve görüntülü konuşmak içinde bu sistemleri kullanıyorlar. Bu denli büyük bir iletişim ağının güvenli olması ve sistematik işlemesi herkez için önemlidir. Instagram son zamanlarda güncellemeler ile birlikte bu güvenlik açıklarını kapatmakta ve bilgi sızılma olasılığını minumum düzeye indirmektedir. Bunların arasında mesaj görüldü özelliği Instagram uygulmasına geldiğinde kullanıcıların bir çoğu sevse de bir çoğu da sevmemektedir.

 

Tüm dünyanın sıklıkla kullandığı bir sosyal medya platformu olan Instagram, kullanıcılarına WhatsApp’ta bulunan son görülme özelliğini sunmaktadır. Bu özelliği beğenen kişilerin yanı sıra, özelliğin derhal kaldırılması gerektiğini savunan oldukça fazla kullanıcı da bulunmaktadır. Sosyal medyaya yön verici niteliklerde iş yapan Instagram, kullanıcılarının bu isteklerini göz ardı etmeyerek son görülme kapatma güncellemesi ile uygulamayı kullanıcılarının beğenisine sunmuştur.

 

Instagram Son Görülme İşlevi Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

Son dönemlerde arama motorlarında sıklıkla aratılan Instagram son görülme kapatma nasıl yapılır sorusu oldukça popülerdir. Son görülme özelliğinden faydalanmak istemeyen kullanıcılar için yenilenen güncelleştirme ile birlikte kullanıcılar bu özelliği devre dışı bırakabilme imkanına sahip olmaktadır. Instagram son görülme kapatma iPhone ve Android işletim sistemine sahip olan cihazlar için aynı yöntemlerle gerçekleşmektedir.  Instagram’ın sunmuş olduğu son görülme kapatma özelliğinin kapatılabilmesi için gerekli aşamaları sizler için derledik. 

 

  • Cihazınızda bulunan Instagram uygulamasına giriş yapın.
  • Instagram uygulamasında bulunan profilinize gidin. 
  • Profil ekranında sağ üst kısımda yer alan üç çizginin üst üste bulunduğu alana tıklayın.
  • Profil ekranının yan tarafında açılan sekmede bulunan “Ayarlar” kısmına dokunun.
  • Açılan ekranda karşınıza birçok opsiyon çıkacaktır. Bu opsiyonlar arasında “Gizlilik” seçeceğine tıklayın.
  • Gizlilik bölümünde yer alan “Hareket Durumu” yazısının bulunduğu alana dokununca karşınıza çıkan butona tıklayın.
  • Buton normalde aktif halde bulunurken, tıkladığınız anda pasif hale döner. Yani son görülme kapatma işleminiz başarılı bir şekilde sonuçlanmış olur. Bu özelliği kapatmanız halinde aynı WhatsApp’ta olduğu gibi sizde karşınızdaki kişilerin son görülmelerini ya da aktiflik durumlarını göremeyeceksiniz.

 

Instagram son görülme kapatma 2021 yılında en çok aranılan konular arasında yer almaktadır. 2018 yılında Instagram tarafından kullanıcılara sunulan bu özellik, birçok tartışmayı beraberinde getirmiştir. Geliştirilen bu güncelleme sayesinde, eğer özellik aktif durumdaysa, Instagram’ın DM kısmında yer alan mesajlarda “5 dakika önce aktifti” ya da “Şu an aktif” gibi bilgilendirici mesajlar yer almaktadır. Bu özellik kişinin isteği üzerine açılabilir ya da kapanabilir bir niteliğe sahiptir. Instagram sahipleri ilk zamanlarda bu yeni özelliğe pek sıcak bakmamış olsalar dahi, günümüzde bu özelliği kullanan çok fazla sayıda kullanıcı olduğu da bilinmektedir. 

 

Görüldü Kapattığımı Karşı Taraf Farkedebilir Mi ? 

Görüldü özelliğinin birçok faydasına nazaran sevmeyen ve seven insanlar olark 2 ye ayırabiliriz. 

İnstagram’ın görüldü özelliği ile Whatsapp’ın özelliği birbirini anımsatabilir fakat aynısı değildir. Instagram üzerinde sadece son mesajın görüldüsünü gösterirken Whatsapp’da tüm mesajların tek tek görüldüsünü görebilirsiniz. Aynı şekilde Instagram son görüldü özelliğini Whatsapp kadar geliştirememiş durumda.

Görüldü özelliği kapatıldığı zaman karşı taraf sizin özelliği kapattığını anlayamaz.

Diğer makale konumuz olan Reels İzlenme Sayısı Nasıl Öğrenilir ? başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Sosyal Medya Paylaşım Etiketleri

Benzer Yazılar

İlginizi çekecek diğer yazılarımızı inceleyebilirsiniz.