Tiktok Hangi Ülkelerde Yasak?

Ülkelerin birbirleri arasındaki siyasal gerginlik halleri sosyal medya platformlarına da yansıyan bir durumdur. Bazı ülkeler kati bir şekilde bazı uygulamaların kullanımını erişime kapatmaktadır ya da yasaklamaktadır. Bunun ardından da halka bir alternatif sunularak ülkenin kendi benzeri uygulamaları kullanılmaktadır. Youtube’daki Youtube Shorts ve Instagram’daki Reels aslında Tiktok’a konulan bazı yasaklar ve boykotlar nedeni ile ortaya çıkmıştır.

Elbette ki bu durumun uygulamanın beğenilmiş olması ve yeni bir çağ başlatmış olması ile de mutlaka ki bir ilgisi var. Peki, Tiktok hangi ülkelerde yasak durumda?

Tiktok’un Yasaklanmış Olduğu Ülkeler

Eğer bazı ülkelere seyahat edip Tiktok içeriği üretmek isterseniz bunun mümkün olmayacağı yerler var. Hatta bunlardan biri Amerika Birleşik Devletleri. Her ülke kendince farklı bir açıdan konuya yaklaşıyor olsa da yasakların sebebi aslında hiç de mantıksız değil.

Hindistan

Hindistan Tiktok’un yasak olduğu ülkeler arasında yer almaktadır. Ulusal güvenlik endişesi ile ülkede bu uygulama ve pek çok Çin’e ait uygulama yasaklanmıştır.

Amerika

Amerika Birleşik Devletleri Tiktok kullanımını yasaklamıştır. Hükümet bunun sebebini de ülkenin ulusal çapta güvenlik verilerinin Çin (Tiktok uygulamasının sahibi olan ülke) tarafından çalınıp kullanıldığı şeklinde belirtmiştir.

Aynı zamanda Amerika’da yine Çin’e ait olan WeChat uygulaması da yasaklanmıştır.

Pakistan

Tiktok uygulaması Pakistan telekomünikasyon (PTA) kurumu tarafından hakkında çok sayıda şikayet gelmesi üzerine yasaklanmıştır.

Bu durumun ardından Pakistan eğer Çin Tiktok’un kanuna aykırı bazı ilkelerini değiştirirse ülkede yasağın kaldırılmasını onaylayacaklarını da bildirmiştir.

Endonezya

Tiktok uygulaması 2018 senesinden beri Endonezya’da yasaklanmış durumdadır.

Bangladeş

Uygunsuz içerik paylaşımına izin vermesi gerekçesi öne sürülerek Bangladeş tarafından Tiktok kullanımı yasaklanmıştır.