En Popüler Türkçe Youtube Etiketleri Nelerdir?

Sosyal medya uygulamalarında sıklıkla kullanılan hashtagler yani bir diğer deyişle etiketler, aynı konuyla ilgili olan içeriklerin tek başlıkta toplanmasını sağlar. Her platformda olduğu gibi, YouTube için etiket kullanmak, postlarınızın aramalarda daha öne çıkmasını sağlar. Aynı zamanda YouTube’da içerik üreticisi olanlar için kullandıkları etiketlerle daha büyük bir kitleye hitap edebilirler.

 

Etiketlerin izleyiciler tarafından kullanımı ise şu şekilde: Siz eğer bir konuyla ilgili videolar görmek istiyorsanız aradığınız kelimeyi hashtag olarak yazıp aratabilirsiniz. Örneğin özel olarak Tarantino ile ilgili içerikleri görmek istiyorsanız, #tarantino koyup bu etiket altında paylaşılan tüm videolara ulaşabilirsiniz.

 

Özellikle belli bir kitleye hitap ederek video paylaşımlarında bulunan içerik üreticileri için bir velinimet olan hashtagler arasında bazıları diğerlerinden daha popülerdir. Böylelikle daha çok kullanıcıya ulaşma imkânı ile videolar sayesinde kanalınız kolayca büyüyebilir, videolarınız daha çok görüntülendikçe bu işten para bile kazanabilirsiniz. Eğer içeriklerinizin kalitesinden eminseniz, yeterince özenli paylaşımlar yapıyorsanız belki de açıklamalardaki etiketleri verimli kullanamıyorsunuzdur. Youtube etiketlerinin bulunması ve kullanılması konusunda bazı basit püf noktaları vardır. En güncel etiketleri kullanmak her daim sizi popüler kılacak ve etkileşimlerinizi oldukça artıracaktır. Buna dayanarak Google’da güzel bir tarama yapmak Youtube’da kullanılan en güncel etiketleri bulmanızı sağlayabilir.

 

Youtube içerik üreticiliğine yeni başlayanlar için yazımızda Youtube en güncel etiketlerini yazdık ve kullanımını detaylıca açıkladık.

 

Youtube Etiketleri Nasıl Tespit Edilir?

Youtube’da hangi etiketlerin popüler olduğunu bulabilmek için Google başta olmak üzere pek çok kaynaktan yardım alabilirsiniz. Ancak bu şekilde bulduğunuz etiketler her daim güncel veriler içermiyor olabilir. Bu sebeple, etiketleri bulduğunuz kaynakta verilen tarihe dikkat etmeyi unutmayın. Örneğin 2 sene kadar önce paylaşılan bir etiketin artık o kadar popüler olmama ihtimali çok yüksektir.

Tıpkı Google gibi Youtube üzerinden de inceleme yapabilirsiniz. Elbette bu direkt sizin topladığınız veriler olduğu için çok daha doğru bir sonuç verecektir. Mesela en popüler Youtube kanallarını bularak hangi Youtube etiketlerini kullandıklarına bakabilir, örnek alabilirsiniz.

 

Youtube Etiketleri Nelerdir?

Youtube içeriklerinde kullanabileceğiniz en güncel ve en popüler etiketler aşağıda sıralanmıştır:

  1. #youtube
  2. #subscribe
  3. #video
  4. #youtuber
  5. #music
  6. #love
  7. #newvideo
  8. #linkinbio
  9. #youtubechannel
  10. #like4like
  11. #instagram
  12. #fitness
  13. #workout
  14. #fun
  15. #bodybuilder
  16. #motivation
  17. #aesthetic
  18. #fitnesslifestyle
  19. #dance
  20. #ty
  21. #sub4sub
  22. #youtubeitalia
  23. #malatidipalestra
  24. #gym
  25. #nevergiveup
  26. #lol
  27. #bodybuilding
  28. #aestheticotivation
  29. #kids
  30. #gymlifestyle

Yukarıda sizlerle paylaştığımız hashtagler, en güncel ve popüler etiketler olsalar bile her etiket her kanalda kullanılamaz. Mesela müzik ve enstrüman üzerine bir kanalınız varsa kullanılacak doğru etiketler arasında #music mutlaka yer almalıdır. Youtube da bu konuda yükleme sırasında son derece dikkatli olup, alakasız etiketler ile alakasız videoların eşleşmesini önlemeye çalışmaktadır.

 

Youtube içeriklerine etiket eklenirken, başlık yazma sırasında başlıkla birlikte eklerseniz başlığın üstünde gözükür. Eğer böylesi sizin için uygun değilse, videonuzun açıklama kısmına da doğru kelimeler ile birlikte etiket ekleyip Youtube aramalarında üst sıralara çıkabilirsiniz.

 

Youtube etiketleri hakkında  geniş bilgiye sahip olmak için kalitelitakipci.org’u takip edebilirsiniz.