Instagram Olağan Dışı Giriş Sorunu ve Çözümü

Instagram hiç şüphesiz en çok kullanılan sosyal medya platformlarından bir tanesidir. Uygulama her gün milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edilmektedir. Bu platformda fotoğraflarınızı veya videolarınızı paylaşarak takipçilerinizden beğeni ve yorum gibi etkileşimler almanız mümkündür. Aynı zamanda diğer kullanıcılar ile direkt mesaj üzerinden iletişime geçerek sosyal bir alan elde edebilirsiniz.

Bazı zamanlarda Instagram hesabınız ile alakalı birtakım uyarılar alıyor olabilirsiniz. Bu uyarılar arasından en çok karşılaşılanı ise şüpheli giriş uyarısıdır. Instagram hesabınız çeşitli nedenlerden ötürü başka kişi veya grupların eline geçmiş olabilir. Instagram olağan dışı giriş sorunu ve çözümü ise Instagram hesabında bu tür bir uyarı ile karşı karşıya kalan kullanıcılar tarafından merak edilir.

Instagram Şüpheli Giriş Tespit Edildi Problemi

Instagram şüpheli giriş tespit edildi ne demek sorusu, uygulamaya giriş yapmaya çalışırken bu uyarı ile karşı karşıya kalan kullanıcılar tarafından sorulur. Instagram, sizlerin bulunduğu bölge dışında hesabınıza giriş yapılmaya çalışıldığı zaman böyle bir uyarı gönderir. Bu uyarının gönderilmesine birçok durum neden olabilir. Bu durumlar şunlardır:

  • VPN uygulamaları kullanarak Instagram hesabına giriş yapmak
  • Profile bakanları gösterdiğini iddia eden veya hızlı unfollow yapmaya imkan tanıyan üçüncü parti uygulamalar kullanmak
  • Instagram hesabına birçok cihazdan giriş yapmak

Yukarıda yer alan durumlar, Instagram tarafından sizlere şüpheli giriş yapıldığına dair bildirim gönderilmesine neden olabilir. Bu durumları ortadan kaldırdığınızda şüpheli giriş ile alakalı herhangi bir sorun yaşamazsınız.

Instagram Olağan Dışı Giriş Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram olağan dışı giriş sorunu nasıl çözülür sorusunun yanıtına gelecek olursak, birkaç işlem gerçekleştirerek bu problemi ortadan kaldırmanız mümkündür. Öncelikle yapacağınız işlemler önlem amaçlı olmalıdır. Örneğin Instagram kullanıcı adı ve şifre bilgilerinize erişebilen uygulamaları kullanmamanız gerekir. Bu uygulamalar genellikle kötü amaçlı kişiler tarafından geliştirilir.

Eğer cihazınızda VPN uygulamaları kullanıyorsanız, Instagram hesabınıza giriş yapmadan önce bu uygulamayı kapatmalısınız. Aksi takdirde farklı bir bölgeden giriş yaptığınız için hesabınıza uyarı gelebilir. Ayrıca açık oturumlara düzenli olarak göz atmalı ve bir sorun görmeniz durumunda şifrenizi değiştirmelisiniz. Yapmanız gereken tüm işlemler aşağıda detaylı bir şekilde ele alınmıştır:

Giriş Yaptığınız Uygulamalardan veya Programlardan İzinleri Kaldırın

Çeşitli amaçlar için giriş yaptığınız üçüncü parti uygulamalar ve programlar hesabınızı tehlikeye atabilir. Olağan dışı giriş sorununu çözebilmek için bu uygulamalardaki izinleri iptal etmeniz gerekecektir. İzinleri kaldırmak için şu adımları uygulayabilirsiniz:

  • Öncelikle uygulamayı açmalı ve hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Profilinizde sağ üst köşede yer alan alt alta üç çizgi simgesine tıklamalısınız.
  • Ayarlar sekmesine gitmelisiniz.
  • Güvenlik seçeneğine tıklamalısınız.
  • Karşınıza gelen ekranda en alt kısımda yer alan ‘’Uygulamalar ve İnternet Siteleri’’ seçeneğine tıklamalısınız.
  • Aktif olarak isimlendirilen kısımda yer alan uygulamaları ve internet sitelerini kaldırmalısınız.

Yukarıda yer alan işlemleri gerçekleştirdiğinizde üçüncü parti uygulamalardaki tüm izinler kalkacak ve hesabınız güvenli hale gelecektir.

Şifrenizi Değiştirin

Instagram hesabınızda olağan dışı giriş sorunu ile karşılaşmanız durumunda vakit kaybetmeden şifrenizi değiştirmeniz gerekecektir. Instagram şifresi nasıl değiştirilir sorusunun yanıtı aşağıda sıralanmıştır:

  • Hesabınıza giriş yapmalı ve profilinizde sağ üst köşede bulunan menü simgesine tıklamalısınız.
  • Sırasıyla ayarlar ve güvenlik sekmelerine tıklamalısınız.
  • Görüntülediğiniz ekranda ‘’Şifre’’ seçeneğine tıklamalısınız.

Yukarıdaki işlemleri gerçekleştirdikten sonra karşınıza gelen ekranda benzersiz bir şifre oluşturmanız gerekecektir. Oluşturacağınız şifrenin kolayca bulunamamasına ve sizle alakalı olmadığına dikkat etmelisiniz. Ayrıca şifrenizi en yakın arkadaşınız bile olsa kimseye vermeniz önerilmez. Böylece hesabınızı güvene almış olursunuz. Instagram düşmeyen takipçi satın al hizmeti ile hesabınızı güçlendirip bu gibi durumlardan kaçınabilirsiniz.

Instagram Destek Birimi ile İletişime Geçin

Eğer olağan dışı giriş sorununu gördükten sonra hesabınıza giriş yapmakta zorlanıyorsanız veya benzer bir sorun nedeniyle problemler yaşıyorsanız, Instagram müşteri hizmetleri sizlere yardımcı olabilir. Instagram henüz Türkiye’deki kullanıcılara sesli bir şekilde müşteri hizmetleri desteği sunmamaktadır. Ancak platforma ait e-posta adresine bir mail göndererek sorunlarınızı çözüme kavuşturmanız mümkündür.

Instagram e-posta adresi, support@instagram.com olarak belirtilmiştir. Ancak bu adrese yalnızca İngilizce dilinde destek talepleri gönderilmelidir. Sizler bir e-posta gönderdiğinizde 24 – 48 saat içerisinde tarafınıza geri dönüş yapılır. Göndereceğiniz e-postalarda durumunuzu açıkça ifade ettiğinizden ve gerekli ekran görüntülerini eklediğinizden emin olmanız gerekir. Sizlere verilen yanıta göre belirtilen işlemleri gerçekleştirerek hesabınızı geri alabilirsiniz.