Reels İzlenme Sayısı Nasıl Öğrenilir ?

 

Instagram ve diğer platformlarda olduğu gibi kullanıcıların asıl amacı etkileşim almasıdır. Bu etkileşim alınırken nasıl veya hangi gizlilikte etkileşim alındığı büyük önem taşır. Instagram kurulduğu zamandan bu yana milyarlarca gönderiye ve video içeriklerine ev sahipliği yapmıştır. Son zamanların en çok kullanılan sosyal medya platformu Instagram herzaman yeniliklere öncülük etmektedir.

Reels izlenme özelliği Instagram’ın Tiktok uygulamasından esinlenerek çıkarıldığı öne sürülüyor. Önceki yaptığı geliştirmelerde olduğu gibi aynı şekilde çıkartmak yerine birkaç ufak düzenlemeler yaparak özellikleri kullanıcılara sunmaktadır.

Peki bu Reels izlenmeleri nasıl belirleniyor? Reels izlenme sayıları Instagram algoritmasının gizli tutulduğu için nasıl çalıştığını %100 emin bir şekilde bilemiyoruz. Reels izlenme sayıları nasıl görüntülenir?

  • Hesabım kısmına gelin.
  • Reels alanına tıklayın.
  • Her video’nun üzerinde reels görüntülenme sayısı yazmaktadır.

Reels Videolarımı Kimlerin İzlediğini Nasıl Öğrenirim?

Reels videolarını tüm Instagram kullanıcıları oluşturabilir. Bu oluşturma süreci içinde bir çok farklı İnstagram kuralları mevcuttur. Örneğin Tiktok uygulaması gibi birinin kullandığı sesi siz kullanamazsınız.

Reels videoları tüm takipçileriniz için paylaşmaya uygun şekildedir. Birisi sizin reels videonuzu hikayesine ekleyerek paylaşımlarda bulunabilir. Bu nedenle videonuzun paylaşılmasını istiyorsanız kesinlikle hesabınızı gizliye almanızı önermiyoruz. Paylaştığınız reels videosunun sizi takip eden veya etmeyenlerin keşfetinde çıkacağınızı bilmenizi isteriz.

Reels videolarınızı izleyenleri öğrenmeniz için sol alttan bulunan “2353 izlenme” yazısına tıklayarak öğrenebilirsiniz. Burada her izleyen kullanıcıyı göremezsiniz, Instagram bu özelliği kısıtlamış durumda. Burada görebiliceğiniz kişiler Reels videonuzu beğenip sonuna kadar izleyen kişilerin listesini oluşturmaktadır.

Reels Videoları Kimler Görebilir ?

Reels videolar şu zamanlarda Instagramın en popüler kullanılan özelliklerden birisidir. Bu özellik için birçok çalışmalar yapılmakla beraber tahmini 20 milyondan fazla kullanıcının bu özelliği kullandığı tahmin edilmektedir.

Instagram Reels videoları çekilirken çekim kalitesine çok dikkat edilmelidir ki videonuzu gören kişiler videonuzun görüntü kalitesi hoşuna gitmelidir ve videoyu hemen geçme olasılığı düşürmelisiniz. 

Reels videolarınızı sizi takip eden veya etmeyen herkes görebilir. Bu durum tamamen Instagram algoritmasına bağlı olarak birçok değişkenlere dayanarak değişecektir. Sizi takip eden kullanıcılar Reels video izleme sırasında sizlerin videolarını görme olasılığı çok yüksek olacaktır. Keşfet tarafına videonuzun çıkması için de belirli kriterleri taşımanız gerekmektedir. Bu kriterler;

  • Videonuzda organik yorumun olması.
  • Instagram takipçi satın almış olmanız.
  • Instagram reels video beğeni sayınızın yüksek olması.
  • Instagram reels video kaydetme sayınızın yüksek olması.

Bu değerlerin yüksek olması durumda sizlerin keşfete çıkma oranınız da büyük oranda artacaktır.

Reels İzlenme Sayısı Neye Göre Belirleniyor?

Instagram hesabınızın gizli olup olmaması sayma açısından bir farklılık yaratamayacaktır. Kullanıcının hesabı gizli durumda farz edelim ve kullanıcın hesabının 100 takipçisi olsun. Paylaştığı video 120 izlenmiş, bu durum nasıl oluyor? Bu durum bir kullanıcı birden fazla izlediği zaman tekrar tekrar izlenme sayısına artı yönde saydırmasına sebep olur. 

Aynı şekilde hesabı açık olan kullanıcıların izlenmeleri baya fazla olabilir. Bunun sebebi ise kullanıcıların videoları Instagram algoritması tarafından keşfete düşüp fazla kişiler takipçi olmayan kişiler tarafından izletilmesinden kaynaklanır. 

Reels Ne Demek?

Reels Instagram uygulamasının yeni çıkarttığı kısa süreli video çekme özelliğinin adıdır. Video çekme özelliği 15 saniye ile kısıtlıdır. Ayrıca Instagram Reels İzlenme Satın Al hizmetinden yararlanarak Reel izlenme satın alabilir ve görüntülenmelerinizi yükseltebilirsiniz. Ayrıca Reels izlenme hizmeti ile Reels izlenme arttırma potansiyelini yakalayabilirsiniz. Reels izlenme arttırma organik olarak yükseltimektedir ve Reels videolar için çok önemlidir.

Diğer makale konumuz olan İnstagram Zamanlı Paylaşım Nasıl Yapılır? başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.