İnstagram Nasıl Toplu Takipçi Silerim?

İnstagram platformu takip ve takipçi olarak iki kısma ayrılmaktadır. Genellikle e-ticaret sayfaları ve popüler olmak isteyen kişisel hesap kullanıcıları çeşitli yöntemlerle takipçi kazanmanın yollarını aramaktadır. Bazen sosyal medyada bazı kişi ve kişiler tarafından takip edilmek istemeyiz. Bunun birçok sebebi ile beraber artık o kişi ve kişilerin paylaşımınızı görmenizi istemiyorsanız takipçi silme gereği duyarsınız. Peki bu işlem nasıl gerçekleşmektedir? İnstagram takipçi silme yöntemleri birden fazladır. Sizinle paylaşacağımız iki yöntemle basit bir şekilde takipçi silebilirsiniz. 

 

İnstagram Takipçi Silme Yöntemleri

Bu yöntem sadece takipçi silmenin en pratik yolu takip etmesini istemediğiniz kişi ve kişileri engellemenizdir. Engellediğiniz taktirde sizi takipten çıkmış olmakla beraber siz de takipten çıkmış olursunuz. Ayrıca bu yöntem silmek istediğiniz takipçinin sizinle olan iletişimini tamamen kesmenizi de sağlamaktadır. Yöntemin aşamaları:

  • Sizi takip etmemesini istediğiniz kişinin profil hesabına giriş yapınız. 
  • Kişinin profilinin sağ üst kısmında alt alta 3 nokta bulunmaktadır. Bu kısma tıklayarak engelle seçeneğine tıklayıp kişiyi engelleyebilirsiniz. 
  • Bu şekilde hem takip eden kişi sizi takipten çıkmış olacaktır hem de siz o profili takipten çıkmış olacaksınızdır. 

İnstagram takipçi çıkarma işleminde kişiden mesaj almak istiyor ama aynı zamanda sizi takip etmesini istemiyorsanız engeli kaldırabilirsiniz. Sizi takipten çıkmış olacak hem de size mesaj gönderebilecektir bu yöntemle. Engeli kaldırmak için ayarlardan engellenen hesaplar kısmında kişinin engellenmesini kaldırabilirsiniz. 

İnstagram Takipçi Tek Tek Silmede Bir Başka Yöntem

Bu yöntemde 1. yöntemdeki gibi kişi veya kişileri engellemenize gerek yoktur. 1.yönteme göre daha kolay takipçi silme yöntemi olmaktadır. Toplu olarak takipçi silmek istiyorsanız bunun için geliştirilmiş uygulamalar yer almaktadır. Play Store ve Appstore arama motoruna toplu takipçi silme araması yaparak uygulama arayabilirsiniz. Bu uygulamalardan birini seçerek indirin. Program otomatik olarak sizi toplu takipçi silme yapmanız için yönlendirecektir. Bu uygulamalar ile kolaylıkla takipçi silebilirsiniz. Bu uygulamaların sunduğu diğer bir avantaj ile toplu olarak takipten de çıkabilmenizi sağlamaktadır. Takip ettiğiniz bir veya birçok kişiyi takipten çıkmak istiyorsanız yine aynı şekilde bu uygulamalardan yararlanabilirsiniz. 

Diğer makale konumuz olan Instagram Fake Hesapların Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim? başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.