Instagram Fake Hesapların Kime Ait Olduğunu Nasıl Öğrenebilirim?

Instagram uygulaması, kullanıcılarına fotoğraf ve video paylaşımı yapabilmek gibi imkanlar sunmaktadır. Uygulamanın ilk versiyonu IOS işletim sistemine sahip cihazlar için tasarlanmıştır. Bu kadar büyük bir kullanıcı sayısı ile karşılaşınca 2012 yılında Facebook tarafından satın alınmıştır ve Android işletim sistemine sahip cihazlar ile de uyumlaştırılmıştır. İsteyen herkesin hesap açabildiği Instagram uygulamasında bazen fake hesaplar da insanların karşısına çıkabilmektedir. Peki Instagram fake hesapların kime ait olduğunu nasıl öğreniriz? Bu konuda sizler ile birkaç ipucunu paylaşmak istiyoruz. 

 

Instagram Fake Hesapları Öğrenme 

Instagram uygulamasında hesap açan kişiler her zaman gerçek kişiler olmayabilir. Bu durumda rahatsızlık duyduğumuz ve fake olduğundan şüphelendiğimiz hesapların kime ait olduğunu öğrenmek isteriz. Dilerseniz Instagram fake hesapların kime ait olduğunu öğrenme yollarını sizlerle paylaşalım. 

  • Öncelikle Instagram’a giriş sayfasında şifremi unuttum butonuna tıklanır. 
  • Karşınıza çıkan ekrana, kime ait olduğunu öğrenmek istediğiniz hesabın kullanıcı adı yazılır. 
  • Daha sonra ekrana şifre yenileme bağlantınız bu adrese gönderilmiştir diye bir yazı çıkar. Bu yazıda mail adresi tam olarak verilmez ancak şüphelendiğiniz birisi var ise bu mail adresinin o kişiye ait olup olamadığını teyit etmiş olursunuz. Tabi ki fake bir mail adresi kullanılmış olma ihtimalini de göz ardı etmemek gerekir. 
  • Eğer fake hesap sahte bir mail adresi ile açıldıysa ne yazık ki bu hesabın kime ait olduğunu öğrenmek oldukça zordur. Instagram bu aşamada kullanıcılarının kimliğini paylaşmayacaktır. 

Yazımızda Instagram fake hesabın kime ait olduğunu bulma yöntemlerini sizlerle paylaştık. Eğer bu yöntem ile bulamadıysanız ve bu hesaptan rahatsızlık duyuyorsanız Instagram üzerinden “bu hesap başka bir hesabı taklit ediyor” şeklinde şikâyette bulunabilirsiniz. 

 

Fake Hesap Nedir ? 

Instagram fake hesapların Türkçe anlamı sahte hesaplar olarak adlandırılabilir. Fake hesaplar gerçek Instagram kullanıcıları tarafından stalk amacı ile açılmaktadır. Genellikle açılan bu hesaplara başkalarının fotoğrafları, biyografi açıklaması, storyleri gibi içerikleri başka Instagram kullanıcılarından alarak paylaşım yapmaktadır. 

 

Diğer makale konumuz olan Mac’de Instagram Nasıl İndirilir ? başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.