İnternetin gündelik yaşama girmesi ile beraber kullanılan çok sayıda uygulama mevcut. Bunlardan bir tanesi de Instagram isimli fotograf paylaşım odaklı olan uygulamadır. Burada kimi zaman insanlar ekran görüntüsü alır. Bunun farklı nedenleri var. Ekran görüntüsü alındıktan sonra bildirimler ile ilgili insanlar pek çok şeyi merak ediyorlar. Bunlardan bir tanesi de hangi tür ekran görüntülerinde bildirim gider konusudur. Bu yazı da bu konuya yanıt veriliyor.
Bildirim Gittiği ve Gitmediği Durumlar
Konuya adım adım yaklaşıp en anlaşılır biçimde yanıt vermek gerekir ise öncelikle hangi durumda ekran görüntüsü bildirimi gider sorusunun cevabı şu şekildedir:
- Şayet Instagram uygulamasında atılmış olan fotoğraf görüntüleri anlık olan bir ekran görüntüsü o zaman görüntüsü alınan kişi bu işlemin yapıldığını görür ve anlar.
- Yine bir diğer bildirim gitme durumu kısaca DM adı verilen Direct Message ya da Türkçe söyleniş biçimi ile doğrudan mesajda eğer yazışmalarınızın ekran görüntüsünü alırsanız karşı tarafa mesaj derhal gider.
Tüm bu durumlar gizlilik durumu ile ilgili olan bir durum olup, son derece dikkatli davranılması gerektiği göz ardı edilmemelidir.
Normalde üstte belirtilen iki durum durumda bildirim gitmez. Yine de konuyu detaylandırmak gerekir ise şu bilgiler verilebilir.
- Kişinin kendi sayfasında rutin yapılan paylaşımların ekran görüntüsü alınır ise alan kişi kim olursa olsun karşı tarafa bildirim gitmez.
- Benzer bir durum standart mesajlaşma durumları için de geçerlidir.
Yine de ekran görüntüsünü ilgili kişiden izinsiz alma yerine kaydetme seçeneği kullanılabilir. Kişiye mesa gönderilip onun bilgisi dahilinde alınabilir. Burada bir diğer önemli olan husus da kişinin kendisine özel olan fotografları başka bir isimle ve/veya kullanıcı adı vermeden kullanılır ise ciddi yasal yaptırımları olabileceği hususudur.
Diğer makale konumuz olan Instagram Arşivlenen Fotoğrafları Geri Getirme başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.