Twitter Video İzleyenleri Görme

Twitter sosyal medya denince akla gelenler sırasında birinci olabilir. Bu denli etkileşimi yüksek olan bir sosyal medya platformu için kullanıcılar bir hayli ilgi göstermektedir. Twitter genel olarak 280 karakter izni verilerek kısa yazı paylaşmanıza yarayan bir sosyal medya platformudur. Bu platformda aynı Instagram gibi içerik üretebilir ve ilgili kitlenizi oluşturabilirsiniz. Diğer sosyal medya platformlarının olduğu gibi Twitter mecrasının da fenomenleri mevcut. 

Twitter aynı zamanda fotoğraf ve video da paylaşılabilen bir platform. Son yıllarda büyük bir güncelleme yaparak canlı yayın da yapılmaktadır. Bu güncellemeler ile birçok kitleyi kendine çekmeyi başarabilmiştir.

Twitter video konuları birçok siyasi ve daha birçok konu hakkında paylaşım yapılmaktadır. En son popüler olan kripto para canlı yayınları sayesinden çok büyük bir kripto severleri bir araya toplamayı başarmıştır. Her sosyal medyanın ön planında olan gizlilik Twitter için de büyük önem taşımakta. Kim ister ilgilendiği içeriklerin paylaşılmasını? 

Twitter Videoları Kimin İzlediğini Görme

Birçok içeriğin paylaşıldığı bu platform bilgisayar, İphone ve Android cihazlarda kesinlikli yüklüdür. Birçok insanın bilgilerini girerek kayıt olduğu Twitter'da daha hiçbir bilgi dışarı sızmamaktadır. Fakat uygulamanın gerektirdiği bazı özellikler yüzünden ilgilendiğiniz içerikler belli olabilir. Twitter'da videoları kimin izlediğini görmek mümkün değildir. Fakat  videoları beğendiğiniz zaman veya Retweet yaptığınız zaman herkese açık bir şekilde gözükmektedir. 

Twitter Videoları Paylaşan Kişi Kimin İzlediğini Görür mü? 

Videoyu yayınlayan kişinin yayınladığı video sizin ilgi alanınıza uyduğu için keşfetinize çıkmaktadır. Twitter algoritması aynı diğer sosyal medya platformları gibi ilgili kişinin ilgilendiği içerikleri karşısına çıkartmaktadır. Twitter videoları paylaşan kişi paylaştığı videonun sadece istatistiklerini görebilir. Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi kişi sadece genel olarak istatistikleri görüntüleyebilir. Hiçbir türlü video sahibi kimlerin izlediğini aktif olarak görüntüleyemez.

Twitterda Beğenilen Gönderiler Profilde Gözükür Mü?

Bu platform üzerinde gizliliğin ön planda olduğu gibi olmadığı alanlarda mevcut. Örneğin bir videoyu izlendiğiniz zaman hiçbir kullanıcı videonun kimler tarafından izlendiğini göremez fakat beğeni konusunda bu durum aynı değildir. Bir gönderiyi veya içeriği beğendiğiniz zaman hem o gönderi üzerinde beğenenler listesinde gözükürsünüz hem de profilinizde "beğeni" kısmında beğendiğiniz gönderiler gözükmektedir. 

Twitter Beğendiklerini Gizleme

Bu özellik her kullanıcının hakkı olarak gelse bile hesap açtığınızda otomatik olarak herkese açık bir şekilde gelmektedir. Stabil şekilde gelen bu özelliği gizlilik veya başka kişilerin görmemesi için kapatabilirsiniz. İşte beğendiklerinizi gizleme adımları;

  • Twitter'a ve hesabınıza mobil giriş yapın.
  •  Sol üstte bulunan resminizin üstüne tıklayın.
  • Açılan pencerede "Ayarlar ve gizlilik" kısmına tıklayın.

  • Karşınıza çıkan menü listesinde 4. sırada olan "gizlilik ve güvenlik" sekmesine tıklayın.

  • Ardından "Tweetlerimi gizliye al" kısmına tıklayın ve şifrenizi girerek onaylayın.

Bu işlemleri tamamladığınız zaman artık bir kişi sizin profilinize girdiği zaman beğendiğiniz gönderileri göremeyecektir. Ayrıca Reels İzlenme Sayısı Nasıl Öğrenilir? yazımızı da inceleyerek bilgi edinebilirsiniz.