Tiktok’ta Canlı Yayın Açmak İçin Kaç Takipçi Gerekiyor?

Son günlerde oldukça popüler olan Tiktok her geçen gün içeriklerini zenginleştirmeye ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Video içeriklerinin paylaşıldığı bir platform olan Tiktok’ta pek çok farklı özellik mevcuttur. Bu özelliklerin bir tanesi de canlı yayın açabilme özelliğidir. Canlı yayın özelliği ile çok geniş kitlelere ulaşma imkânı sunarken kullanıcıların anlık olarak veri paylaşımını ve eventlerini canlı olarak takipçilerine yayınlamalarını sağlamaktadır. Kullanıcı sayısının her gün artış gösterdiği Tiktok, canlı yayın açma özelliğini belli şartlara tabii tutmuştur. Bugün canlı yayın açmak isteyen kullanıcıların bu şartları sağlaması gerekmektedir.

Bu sebeple Tiktok’ta canlı yayın açmak pek çok kullanıcının bunun nasıl açıldığını, hangi şartların sağlanması gerektiğini ve daha pek çok sorunun yanıtını merak etmektedir.

Tiktok Canlı Yayın Açma Şartları

Tiktok’ta canlı yayın açmak isteyen kullanıcıların sağlaması gereken şartların en başında belli bir takip sayısına ulaşmaları gerektiği gelmektedir. Bu şartların sağlanmaması halinde canlı yayın açmaya izin vermeyen uygulama, diğer mecraların aksine takipçi ve yaş limiti koymaktadır.

Tiktok’ta canlı yayın açmak için sağlamanız gereken şartlar şu şekilde listelenebilir.

  • Kullanıcılar en az 1000 takipçiye ulaşmaları halinde canlı yayın açabilirler. Takipçi sayısı bu sayının altında kalan kişiler canlı yayın ne yazık ki canlı yayın açamaz.
  • Aynı zamanda Tiktok’ta canlı yayın açmak isteyen kullanıcılar yasalar gereğince belirlenen 16 yaşından büyük olma şartını sağlamaktadır.

Takipçilerinizle canlı olarak paylaşım yapmak isterseniz tüm ihtiyacınız olan bu koşulları sağlamaktır. Buna ek olarak, canlı yayınları açan kullanıcılar takipçilerinden gelen sanal hediyeler kazanabilirler.

Tiktok Canlı Yayın Nasıl Açılır?

Tiktok’ta canlı yayın açmak isteyen ancak nasıl canlı yayın açacağını bilmeyen Tiktok kullanıcıları şu adımları izleyerek kolayca seslerini geniş kitlelere duyurup anlık olarak paylaşım yapabilirler.

  • Tiktok’ta canlı yayın açmak için öncelikle Tiktok mobil uygulaması üzerinden kullanıcı adı ve şifreniz ile hesabınıza giriş yapınız.
  • Tiktok hesaplarına erişim sağladıktan sonra ana sayfada bulunan “artı (+)” butonuna tıklayın.
  • Açılan seçenekler içerisinden canlı yayın başlığını seçmenizin ardından hesabınız ilgili şartları sağlıyorsa hızlı bir şekilde canlı yayına bağlanacaksınız.

Tiktok Takipçi Sayısı Nasıl Arttırılır?

Peki ya hesabınızı daha çok insana ulaştırmak ve canlı yayın açmak istiyorsanız ancak yeterli takipçiniz yoksa? İşte tam bu noktada yeterli takipçi sayısına ulaşmanın ilk kuralı kaliteli içerikler paylaşmaktır. Emek verilen ve beğenilen içerikler her daim kişiden kişiye gönderilerek yayılır ve sonuçta inanılmaz bir takipçi artışı gerçekleşmesi sağlanır.

Ancak bu süreç hem çok uzun sürer hem de çok emek ister. Bunun yerine siz de Tiktok, Instagram veya Twitter gibi sosyal medya uygulamaları için takipçi satışı gerçekleştiren siteler aracılığıyla cüzi bir ücret karşılığında zamandan tasarruf ederek hesabınızı büyütebilirsiniz.

Ayrıca Tiktok Keşfete Düşme Yolları makalemiz ile takipçi arttırabilirsiniz.