Instagram Toplu Mesaj Silme

Instagram her ne kadar fotoğraf paylaşım sitesi gibi görünse de insanlar farklı amaçlar için birbiri ile iletişime geçerek mesajlaşıyor. Kimi zaman bu mesajlar öyle çok oluyor ki kişiler tek bir tuşa basarak silmek istiyor. Bu konuda da nasıl yapılacağını bilmek istiyorlar. Hemen ifade etmek gerekir ki Instagram uygulamasının toplu mesaj silme özelliğimevcut değildir. Bunun yerine aşağıda belirtilen biçimlerde toplu silme işlemleri gerçekleştirilir.

 

Instagram’da Toplu Mesaj Silme Nasıl Yapılır? 

Instagram üzerinde toplu mesaj silme işlemi IOS cihazlara ve Android cihazlara göre farklılık gösterir. Aşağıda bunun adımları açıklanır durumdadır.

IOS Toplu Mesaj Silme Adımları

Instagram uygulamasında topluca mesaj silinmesi işi IOS olan telefonlarda aşağıda yer alan adımların tek tek yapılması gerekir. IOS işletim sistemleri Apple markasına ait telefonlarda kullanılan işletim sistemidir. 

  • Öncelikli olarak App Store uygulaması üstünden Instagram All Delete Message uygulamasının indirilmesi gerekir. Bu adımı tamamlayın. 
  • Bu adımı yapıp uygulamayı cep telefonunuza indirdikten sonra kendi belirlemiş olduğunuz nick nameniz yani sizi tanımlayan kullanıcı adı ve passwordunuz ile uygulamaya girmeniz gerekir. 
  • Uygulamaya girdikten sonra Instagram üzerinde yer alan size ait olan mesajları topluca seçip veya silinmesini istediğiniz mesajları seçerek topluca silme işleminizi kısa sürede yapabilirsiniz.

Android Toplu Mesaj Silme Adımları

Instagram uygulamasında  topluca mesajın silinmesi işletim sistemi Android olan  telefonlarda da tıpkı IOS işletim sistemi olan telefonlarda olan ki gibi eşdeğer adımlar içerir ve bu adımlar aşağıda yazılı olduğu biçimdedir: 

  • Yine ilk olarak telefonunuzda Google Play Store bölümüne girerek burada yer alan   Instagram All Delete Message uygulamasının indirilmesi gerekir..
  • Burada IOS uygulamasına göre en temel fark gerekli izinlerin olup olmadığı konusudur. Bu kontrolleri gerçekleştirir. 
  • Bu özel uygulamayı başarı ile indirdikten sonra uygulamaya kendi Instagram isminiz ve şifrenizi kullanarak girişinizi gerçekleştirin
  • Sonrasında da ise ister belirlediklerinizi, ister tamamını silin 

Yine de Instagram şirket yetkilileri başka bir uygulama ile toplu mesaj sillinmesini tavsiye etmiyorlar.

Diğer makale konumuz olan Instagram Kişi Önermeleri Nasıl Kapatılır?   başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.