Instagram Kişi Önermeleri Nasıl Kapatılır?

Her geçen gün sosyal medya platformlarında başarısına yeni bir tane daha ekleyen Instagram, kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunabilmek amacıyla kişilerin tüm bilgilerini bünyesinde saklı tutuyor ve bu bilgileri kullanıyor. Güçlü bir algoritma ile bezenmiş bu uygulama sayesinde Instagram, sizlerin dikkatini çekebilecek yeni güncelleştirmeler geliştirmektedir. Kişi önerileri alanını kullanıcıları ile buluşturan platform da bu özellikten rahatsız olup da Instagram kişi önerisi kapatma nasıl yapılır gibi sorularla sıklıkla karşılaşılmaktadır. 

Instagram Kişi Önermeleri Neye Göre Belirlenir ?

Her sosyal medya platformunun olduğu gibi Instagram'ın da bir takip algoritmaları mevcuttur. Bu şirkettler yazılımlarının ve algoritmalarının nasıl işlediğini pek paylaşmaz. Bu gizli tutulan algoritmaları direkt olarak paylaşmasalar da bulunması ve tahmin edilmesi çok zor değildir. Örneği kişi önermelerinin nasıl yapıldığı. Kişi önermeleri, genellikle ilk Instagram takipçilerinizden yola çıkılarak yeni kişiler önermektedir. Kısa anlatım olarak arkadaşlarınızın arkadaşları karşınıza çıkmaktadır.

Instagram Kişi Önerilerinin Kapatılması

Bilindiği gibi Instagram kullanıcılarına kişi önerileri bölümünü sunmakta ve bu işlemi de sizinle iletişim halinde bulunan takipçilerinizin verilerine ulaşabilmesi ile gerçekleştirmektedir. Eğer Instagram hesabınızda Facebook ve rehber bağlantısına izin verdiyseniz tanıdığınız kişilerin “Kişi Önerileri” kısmında yer alması çok da şaşırılacak bir durum değildir. Kişiselleştirilmiş bir asistan niteliğinde sunulan bu özellik sayesinde gerçekten arkadaşınız olan kişileri bulabilir ya da arkadaşlarınızın arkadaşları ile takipleşme fırsatını yakalayabilirsiniz. Ancak bir süre sonra bu kişi önermeleri can sıkıcı olmaya başlayabilmektedir. Dolayısıyla kullanıcılar Instagram kişi önermelerini kapatma işleminin nasıl gerçekleştiği konusunda bilgi edinmek isteyebilir. Bu işlem için;

  1. Cihazınızdan Instagram uygulamasına giriş yapın.
  2. Uygulamada sağ alt köşede yer alan fotoğrafınıza tıkladığınızda profilinize girmiş olacaksınız. 
  3. Açılan bu ekranın sağ üst köşesinde üst üste bulunan üç çizgiye dokunun. 
  4. Karşılaşılan sekmede Ayarlar bölümde giriş yapın ve “Arkadaşlarını Takip Et ve Davet Et“ botununa tıklanılması gerekir. 
  5. Instagram kişi önerilerini kapatma işlemi için açılan ekranda “Rehberindeki Kişileri Takip Et“ botununa tıklanır. Bu kısımda dilediğiniz takdirde rehberdeki kişi bağlantılarını kesebilir ya da tekrardan bağlayabilirsiniz. 
  6. Instagram sizlere kişi önermelerini sunduğu için bu alandaki rehbere bağlanıldı yazısı aktif durumda olacaktır. Bu bağlantıyı pasif konuma getirdiğinizde Instagram cihazınızında bulunan rehberden verileri alamayacak ve kişi önermelerinde bunu sizlere sunamayacaktır. 

 

 

Diğer makale konumuz olan İnstagram Nasıl Toplu Takipçi Silerim?  başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.