İnstagram Toplu Fotoğraf Silme

Sosyal medya uygulamaları arasında en fazla kullanılan uygulamalardan biri olarak bilinen Instagram, her kesime kitap eden bir uygulama olmasıyla oldukça tercih edilmektedir. Kullanıcılar; farklı bir hesaba geçecekleri zaman, hesaplarını kapatmak istedikleri zaman ya da herhangi bir durumda yükledikleri fotoğrafların hepsini kolayca silebilmek isterler. O halde bu yazımızda, Instagram çoklu fotoğraf silme nasıl yapılır bu konuda bilgi verelim.

Instagram’da Fotoğrafları Kolayca Silme İşlemi

Öncelikle fotoğraflarını toplu olarak silmek isteyen kişiler bilmelidir ki Instagram uygulaması üzerinden ya da bilgisayarlardan bu işlemin gerçekleşmesi mümkün değildir. Ancak endişelenmeye gerek yok çünkü akıllı telefonlarınıza yükleyeceğiniz bir uygulama sayesinde bu işlem kolayca yapılabilmektedir. Toplu fotoğraf silme işlemini iPhone cihazlar için ve Android işletim sistemine sahip cihazlar için ayrı ayrı açıklayalımİnstagram toplu fotoğraf silme iPhone cihazlar için nasıl yapılır sorusunun cevabı olarak;

  • Öncelikle iPhone cihazlarında bulunan App Store’dan “Cleaner for Ins” uygulamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir.
  • Daha sonra, uygulamaya giriş yaparak media sekmesine tıklamalısınız
  • Media sekmesinden silmek istediğiniz fotoğrafların seçimini yapmalısınız ve fotoğraf seçimi bittiğinde sağ üst kısımda bulunan “Actions” butonuna tıklamalısınız.
  • Son adım olarak “Delete” butonuna tıklayarak işlemi sonlandırdığınız takdirde tüm fotoğraflarınız toplu olarak silinecektir. Unutulmamalıdır ki; bu işleme onay verildiği takdirde fotoğraflarınız bir daha geri gelmeyecektir. 

Dilerseniz Instagram toplu fotoğraf silme Android cihazlarda nasıl yapılır onu öğrenelim.

  • İlk olarak Play Store üzerinden “İnstant Cleaner-for Instagram” uygulamasını akıllı telefonunuza yüklemelisiniz. 
  • İkinci adım olarak yüklenen bu uygulamaya kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmalısınız.
  • Daha sonra ekranın alt tarafında bulunan menü üzerinden “Posts” seçeneğine tıklamalısınız.
  • Posts seçeneğine giriş yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan “Option” seçeneğine tıklamalısınız.
  • Bu adımda, karşınıza “Select All” seçeneği çıkacak ve ekranda yer alan fotoğrafları seçmeniz istenecek. 
  • Fotoğrafları seçtikten sonra ekranın üst kısmında yer alan “Delete” butonu sayesinde fotoğraflarınızı kolaylıkla silebilirsiniz. 

Instagram’da toplu fotoğraf silme işlemlerine dair tüm yukarıdaki tüm adımları gerçekleştirdiyseniz eğer bütün fotoğraflarınız silinecektir. İşlem tamamlandıktan sonra uygulamayı kapatarak, Instagram uygulaması üzerinden hesabınıza erişim sağlayabilirsiniz.  

Diğer makale konumuz olan Instagram Videomun Kimlerin İzlediğini Nasıl Görebilirim? başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.