Instagram Videomun Kimlerin İzlediğini Nasıl Görebilirim?

İnstagram, günümüzde sosyal çevremiz ve yakınlarımızla bizim için önemli sayılabilecek anlarımızı paylaştığımız bir sosyal mecra halini gelmiştir. Öncesinde sosyal medyada takip ettiğimiz kişilerin büyük çoğunluğunu günlük hayatta tanıdığımız insanlardan oluşturmaktaydı. Fakat durum günümüzde bir hayli değişmiştir. Artık ortak değerlerle buluşulan, sevilen alanların paylaşıldığı, insanların takip edildiği bu İnstagram uygulaması hayatımızda oldukça önemli bir şey halini almıştır. Bu durum bizim yaptığımız sosyal medya paylaşımlarında kimlerin beğendiğini, kaç kişinin like ile karşılık verdiğini, kim için sosyal medya paylaşımlarımızın bir önem taşıdığını neredeyse analiz edecek hale gelmek yapılan paylaşımlara ekstra dikkat gösterilmesine neden olmaktadır. İnstagram videomu izleyenleri nasıl görebilirim sorusu da sıklıkla araştırılan konulardan biridir. 

Paylaşımlarınıza İstediğiniz İlgi Gösteriliyor mu?

İnstagram, kullanıcının isteklerine göre düzenlediği yeniliklerden biri de, paylaştığımız videolarda kimlerin beğendiğinin yanında kaç kişinin beğendiğini görüyorduk fakat her izleyen paylaşımları beğenmeyebiliyordu, bu yüzden gerçekten sosyal medya hesabımızda yaptığımız paylaşımlara kimler ilgi gösteriyor tam bir sonuç alamıyorduk.

 Artık paylaştığımız videoları kimlerin beğendiğinin, kaç kişinin beğendiğinin yanı sıra kimlerin izlediğini de görebilirsiniz. Bu sayede aslında izleyip, beğenmeyenleri sinsice olaylara köşeden hâkim olmayan çalışan gizli takipçi kitlesini görebiliyorsunuz. Fakat videonuzun izlenen kişilerine eklenmesi için, 3 saniye kuralı vardır. Eğer videonuzu açıp devamına bakmazsa bu kişi, instagram tarafından videonuzu izlemiş olarak algılanmayacaktır, bunun için videonuzda minimum 3 saniye durması gerekmektedir. 

 

Videonuzu izleyenleri görmek için;

  • Instagram profil sayfanıza gidin
  •  Buradan kimlerin izlediğini görmek istediğiniz video paylaşımınıza tıklayın.
  • Beğenen kişilerin üzerine geldikten sonra, beğenen kişileri görüntülediğiniz verinin hemen altında video paylaşımınızı izleyen kişileri göreceksiniz. 

Bu durum sosyal medya kullanıcıları, özellikle yüksek takipçi sayısına sahip olan kişileri memnun etmektedir. Sosyal medya paylaşım ve içeriklerin, diğer kullanıcılar tarafından ilgi görmesi, kişinin kendini değerli ve özel hissetmesini sağlarken, psikolojik olarak beğenildiğini düşünerek günlük yaşamındaki özgüvenine doğru orantılı bir şekilde yansımaktadır. Az beğeni ve izlenme oranına sahip kullanıcılar da ise bu durum tam aksini gösteriyor. İlgi ve rağbet görmeyen paylaşımları nedeniyle hayatlarının neden merak edilecek kadar değerli görülmediği düşüncesini kişiselleştirerek özgüvenlerinde düşüş yaşamaktadırlar. 

Diğer makale konumuz olan Instagram Hesaba Girememe Sorunu başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.