Instagram Takipçi Sayısı Neden Düşer?

Instagram takipçi sayısı düşme nedenlerinden biri sizi takip eden bot hesapların olmasıdır. Takipçi satın alırken hesapların gerçek kullanıcılara ait olması çok önemlidir. Aksi halde kısa süre içerisinde takipçiler silinecektir. 

Bu problem ile uzun süreli olarak karşı karşıya kalıyorsanız takipçilerinizin hesaplarının:

  • Silinen Hesaplar
  • Bot Hesaplar
  • Profili Dondurulmuş Hesaplar
  • Çalıntı Hesaplar
  • Sahte Hesaplar olması ihtimali yüksektir.

Bir neden de sunucu hatalarından kaynaklanabilir. Takipçi satın aldığınız yerin çok güvenilir olmasına, hakkında pek çok olumlu yorum bulunup bulunmadığına dikkat etmeli ve gerçek Türk hesaplarının sizi takip etmesini talep etmelisiniz. 

Instagram Takipçi Sayısı Neden Düşer: İçeriklerin Önemi 

Eğer gerçek kullanıcı hesaplarının sizi takip ettiğinden eminseniz ve sürekli olarak takipçi sayınızda düşüş problemi ile karşı karşıyaysanız o halde problemin ana kaynağı paylaştığınız içerikler olabilir.

İçerikleriniz tekdüze ve sürekli olarak benzer şeyler ise, yeterince ilgi çekici değil ise, yeterince kaliteli değil ise takipçileriniz bir süre sonra sıkılarak sizi takipten çıkarabilir.

Bunun olmaması adına içeriklerinizi zenginleştirmelisiniz. Bu konuda sosyal medya yöneticilerinden yardım talebinde bulunabilirsiniz. Hedef kitlenizin nelerden hoşlanabileceğini iyi takip etmeli ve içeriklerinizi onların beğenebileceği şekilde ayarlamalısınız.

Gönderilerinizin beğenilmemesi de yine içeriklerin öneminin bir başka yönüne yapılabilecek vurgudur. Takipçileriniz eğer gönderilerinizi beğenmiyorsa, kendilerine hitap etmediğini düşünüyorsa sizi takip etmekten vazgeçebilirler.

Bu durumu yaşamamak adına hedef kitlenizden sapmamalısınız. Kendi çizdiğiniz imajınızı korumalısınız ve radikal değişiklikler ve ani değişimlerden uzak durmalısınız. Bu durumun takipçileriniz arasında yeni imajınızı beğenmeyenlerin sizi bırakmasına neden olabileceğini atlamamalısınız.

Instagram Takipçi Sayısında Düşme Sorunu 

Insragram takipçi sayısında düşme sorunu yaşıyorsanız hashtag kullanımına dikkat etmiyor olabilirsiniz. Paylaşımlarda hashtag kullanmak ilgi alanınızın aynı olduğu kişilerle sizin aranızda bir bağ oluşturur. Bu hem takipçi sayınızı arttırır hem takipçi sayınızın düşmesi sorunundan sizi kurtarır hem de keşfette görünür olmanıza yardımcı olur.

Keşfette görünür olmak ile ilgili merak ettiklerinizi Instagram’da keşfete düşme yolları nelerdir, adlı içeriğimizden de öğrenebilirsiniz.

Sürekli İçerik Paylaşmak 

Tek bir gün içerisinde sürekli olarak paylaşım yaptığınızda bu durum takipçilerinizi sıkabilir ve sizin profiliniz hakkındaki merak duygusunu öldürebilir. Aynı zamanda sizin kreatif düşünmenizi ve içeriklerinizi beklenen kalitede paylaşmanızı da engelleyebilecek bir durumdur.

Bu nedenle 2-3 günde tek bir sağlam içerik paylaşmak takipçi sayınızı riske atmamak ve içeriklerinizin kalitesini düşürmemek adına en doğru hareket olacaktır. 

Geri Takip Yapmamak 

Geri takip yapmamak takipçi sayınızın düşmesine neden olabilir. Eğer ki bu şekilde bir vaatte bulunan yorumlar bırakıyorsanız bu durum imajınızı da zedeleyecektir. Kesinlikle ortam sosyal medya ortamı bile olsa verdiğiniz sözlere sadık kalmalısınız ve geri takip yapmalısınız.

Bu şekilde sizi takip eden kişiler de takibi bırakmaktan uzak durarak sizi kaybetmek istemeyecektir. Karşılıklı olarak kullanıcılar bu yolla birbirlerinin takipçi sayısını iyi seviyede tutmaktadır.