Instagram’da Keşfete Düşme Yolları Nelerdir?

Keşfete Düşmek İçin Yapmanız Gerekenler

Instagram uygulamasında bulunan keşfet bölümünde yer almak takipçi ve beğenilerinizin artması için en organik yoldur. Ancak her gönderi ne yazık ki keşfete düşmemektedir. Bunun için yapılması gerekenler bulunur. 

Konum Bildirmek

İçeriklerinizde konum bildirmek keşfete düşme konusunda işe yaraması beklenen ve yapılması gerekenlerden biridir. 

Etiket Kullanmak

Etiket hem Instagram’ın ilgi alanlarınızı belirlemesini kolaylaştırır hem de hedef kitlenize ulaşmanızı kolaylaştırır. Keşfet bölümünde kişilere ilgi alanlarına benzer olan etiketlerdeki farklı içerikler de zaman zaman önerilir. 

Bu sayede sizin içeriğinizin bazı kullanıcılara önerilmesi ihtimali de artmış olur. Ne kadar çok etiket kullanırsanız o kadar şansınız artacaktır. Ancak etiket sınırı 30 kadardır. Bundan daha fazlasını paylaşamazsınız. Bu ve bunun gibi başka limitlere takılmamak için Instagram’da kaç kişi takip edilebilir, adlı içeriğimize göz atabilirsiniz.

İçeriklerin Kalitesi

Keşfete düşmek için hem içeriklerin kalitesi hem de birbirleri ile uyum içerisinde olması çok önemlidir. Bunun için yapılması gerekenlerin başında konsept belirlemek gelir. Bir imaj belirlediğinizde içeriklerinizi buna göre düzenlersiniz ve buna göre etiketler seçersiniz.

Bu sayede sizinle benzer ilgi alanlarına sahip olan kişilerin keşfetine düşebilirsiniz ve bu da hem beğenilerinizi hem de takipçilerinizi organik olarak arttıracaktır. 

Düzen

Paylaşımlarınız bir düzen içerisinde olmalıdır. Aynı gün içerisinde çok sayıda içerik paylaşmak hem içerik kalitenizin düşmesine hem de takipçilerinizin sıkılmasına neden olabilir. Bunu önlemek adına kendinizde bir düzen belirlemelisiniz. 

Örnek olarak 3 günde bir içerik paylaşabilirsiniz. 

Video İçerikler 

Video ve reels şeklindeki paylaşımların keşfete düşmesi diğer içeriklere göre daha kolaydır. Çünkü kullanıcılar artık görsellerden ziyade videolarla daha fazla zaman geçirmektedir. 

Bu nedenle keşfette görünür olmak için daha çok video ağırlıklı içerikler paylaşmalısınız. İçeriklerinizin son kısmında takipçilerinize soru yöneltmek de harika bir fikirdir.

Bu sayede size bol miktarda yorum yapacaklardır. Bu da daha fazla kişinin içeriği merak etmesine ve daha da iyisi profilinizi merak etmenize yol açabilir. 

Canlı Yayın

Zaman zaman Instagram’ın canlı yayın özelliğini kullanmak takipçilerinizle etkileşimde kalmanızı sağlar ve onları kaybetmenizin önüne geçecektir.