Instagram Spam Hashtag Nedir ?

Instagram’ın ülkemizde yayılması ile artık sosyal medya kullanımı dahada artmaya başladı. Sosyal medya kullanımı arttıkça artık küçük yaştaki 10-13 yaş arası çocuklar hatta 5-7 yaş  arası çocukların bile sosyal medya hesapları mevcut hale geldi. Bu durum sosyal medya uygulamalarına olan yoğunluğu artırdığı gibi, bu platformların dahada güçlenmesine sebep oldu.

 

Sosyal medya platformlarında kullanıcı sayısı artmaya başladığı anda artık daha fazla içerik üreticisi ve işletmeler sosyal medyada en üst sıraya geldi. Bu durum ama maalesef olumsuz etkiledi ve sosyal medya platformlarında kargaşa çıkmasına sebep açtı. Bu kargaşa ve kaos ortamını sonlanması için sosyal medya platformları kendi algoritmalarını daha zor bile hale getirerek bu kargaşa ortamını sonlandırmayı seçti. 

 

İnstagram’da bunlardan biri. İnstagram algoritması aslında çok detaylı bir algoritma değil ama dikkat edilmesi gereken hususları çok bu hususlardan en önemlisi ise; Instagram Hashtag Kullanımıdır. Bu konuda detaylı makalemiz sitemizin blog kısmında mevcuttur. Bu makaleyi yayınladıktan sonra ınstagram algoritması tarafından ınstagram spam hashtag denilen bir olayı algoritmasına ekledi.

Instagram Spam Hashtag Nedir ?

Instagram spam hashtag instagram tarafından kullanılması tavsiye edilmeyen zararlı hashtag (etiket)’dir. Bu etiketler sosyal medya kullanıcıları tarafından +18,illegal vb. paylaşımlarda yoğunluklu olarak kullanıldığı için spam yani yasaklı etiketler listesine eklenir.

Instagram Spam Hashtag Zararları

Instagram spam hashtaglerin zararı oldukça fazladır. Bu zararlar bazen hesaplarımızın kapanmasına bile sebep olabilir. İşte spam hashtag kullanmanın zararları;

  • Hesabınızın yükselmesine engel olur.

  • Hesabınızı spam olarak değerlendirir ve sizi gözünden düşürür.

  • Etiket kullanımı yüzden ceza alabilirsiniz. (yorum engeli,like engeli vb. cezalar)

  • Fazla spam etiket hesabınızın silinmesine yol açabilir. (AMAN Dikkat )

bu maddeler ile açıklamak mümkündür. 

 

Instagram Spam Hashtagleri Tespit Etme

Instagram spam hashtaglerin zararlarını yukarıda detaylı bir şekilde sizlere anlattık. Peki bu spam hashtag (etiketleri) nasıl tespit edeceğiz bunun hakkında bilginiz var mı ? Instagram spam hashtag tespit etmek için bir çok yöntem mevcuttur. Ama bunların en başarılısı ve en kolayı spam etiket (hashtag) tespit etme yazılımı web siteleridir. Bunun için şu adımları takip edebilirsiniz;

  • Google.com.tr adresine girin.

  • Arama kısmına ‘iq banned hashtags’ yazın.

  • Açılan kısma resim veya başka  bir gönderinizde kullanmak istediğiniz etiketlerin tamamını kopyalıp yapıştırın ve check yani kontrol et deyin.

  • Ardından yeşil yanarsa spam bir etiket değildir fakat tam tersi olursa o etiket spam bir etikettir ve kesinlikle kullanmamanız gerekmektedir. Aksi takdirde hesabınız bu durumdan çok kötü etkilenebilir.


Instagram spam hashtag kullanmanın zararlı ve bu etiketleri nasıl tespit edebileceğimizi bu makalede sizlerede anlattık. Spam hashtag kullanmamaya özen göstermeniz instagram’da daha hızlı gelişmenize yarayacaktır.