Instagram Hashtag Kullanmanın Faydaları

Instagram hashtag kullanmanın faydaları hakkında instagram kullanıcıları son dönemlerde oldukça tartışmalı bir konu olarak görülmeye başlandı hashtag kullanımı. Ama kimse ınstagram hashtag kullanımı hakkında kesin bir bilgiye sahip olmadığı için internet üzerinde bilgi kirliliği oldukça artmıştır. Şimdi ınstagram hashtag kullanımının tüm detaylarını faydalarını ve zararlarını sizlere anlatacağım.

Instagram Hashtag Kullanımı

Instagram hashtag kullanımı maalesef çok tartışılan bir konu olmakla beraber faydaları ve zararlarını çoğu insan maalesef karıştırıyor. Bu bilgileri karıştırması ile beraber internet vb. ağlarda bilgi kirliliği oldukça fazladır. 

 

Instagram Hashtag Kullanımının Avantajları

Instagram hashtag kullanımının avantajları zararlarına göre daha fazladır. İşte ınstagram hashtag kullanımının tüm avantajları;

Hesabınızı Sadece Takipçileriniz Değil Herkes Görür

Instagram hashtag kullanımının en avantajlı yönü budur aslında. Hesabınızı sadece takipçileriniz değil paylaştığın video veya görselin açıklama kısmında kullandığınız etikete giren herkes görecektir. Bu sayede etkileşim vb. oranlarınız artış olacaktır. Bu sayede takipçi sayınız da doğal şekilde artış yaşanır.

Etkileşim Oranınız Artar

Instagram hashtag kullanmanın en büyük avantajlarından biride paylaştığınız video veya görselin etkileşim oranları artar. Bu sayede hem takipçi kazanır hemde gönderilerinizin keşfete düşmesi daha kolay olur. Eğer gönderiniz keşfete düşerse 50.000’den fazla etkileşim oranınız artar.

Instagram Hashtag Kullanmanın Zararları

Instagram hashtag kullanmanın zararları aslında yoktur ama. Hashtag kullanımı bilmeyen birisi için bu risk doğar. İnstagram üzerinde doğru hashtag kullanmak veya kullanılan hashtag sayısı bizler için çok önemlidir. Aksi takdirde shadow ban (etikette göstermeme), yorum engeli, like engeli, story engeli gibi sorunlarla karşılaşabiliriz bu yüzden doğru hashtag kullanmayı bilmek bizler ve hesaplarımız için çok değer taşıyor.

 

Instagram Doğru Hashtag Kullanımı

Instagram doğru hashtag kullanımı konusunda eğer bilginiz yoksa kesinlikle öğrenmelisiniz. Üstte dediğimiz gibi shadow ban (etiket engeli), story,like,post paylaşma gibi kısıtlamalar yiyebiliriz. Bu da hesabımızı spama düşürecektir. İnstagram’da etiket (hashtag) kullanırkan dikkat etmeniz gereken maddeler;

  • Bir postta minimum 1 maximum 10 hashtag (etiket) kullanmalısınız. Daha fazlası zarar verir.

  • Kitlenizle alakalı etiketler kullanın. Örn; siz bir moda sayfası iseniz gidip teknoloji etiketleri kullanmayın.

  • +18 illegal etiketler kullanmayın.

  • Spam etiketler kullanmayın

Eğer bunlara dikkat ederseniz etiketlerin zararını görmezsiniz.