Instagram Reels Videoları Nasıl İndirilir?

Instagram uygulamasının, TikTok uygulamasından esinlenerek geliştirdiği özellik olan Reels video özelliği sayesinde kullanıcılar kısa videolar hazırlayıp bunu takipçileri ile paylaşma imkanına sahip olmaktadır. Bu özelliğin çıkması ile birlikte çok sayıda Reels videosu çekilmiş ve bu videolar çok büyük oranlarda izlenme sayısı ile ilgi görmüştür. Kişinin dilediği gibi edit yapmasının mümkün olduğu bu özellik, TikTok videoları ile aynı mantığa sahiptir ve TikTok uygulamasına rakip olarak geliştirilmiş bir özellik olduğu düşünülmektedir.

Instagram uygulamasında diğer her paylaşımda olduğu gibi Reels videoları da kaydetmek mümkündür. Bunun için Reels videosunun sağ alt kısmında yer alan üç nokta simgesine tıklayıp kaydet seçeneğini tıklamak yeterlidir. Bu özellik sayesinde o an Reels videosunu atladıktan sonra başka herhangi bir dönemde kaydedilenler bölümüne girerek aynı paylaşıma ulaşabilir ve dilediğiniz zaman dilediğiniz kadar bu videoyu izleyebilirsiniz.

Pek çok kullanıcı bu videoları kendi telefonlarına indirmek ve arkadaşlarıyla paylaşmak istemektedir. Instagram üzerinde doğrudan bu videolar için indirme seçeneği bulunmamaktadır fakat çeşitli yöntemler ile bu videoları telefonunuza indirmek mümkün hale gelmektedir.

Instagram Reels Videoları Nedir?

Instagram Reels videoları, TikTok uygulamasının temel mantığı ile aynı mantığa hizmet eden, uzun videoları düzenleme yolu ile çok kısa bir süreye sığdırmaya yaran ve bu videoların düzenlemesi ile arkaya şarkı ya da efekt gibi çeşitli özelliklerin de eklenebildiği paylaşım şeklidir. Bu özelliğin Instagram tarafından sunulduğu ilk günden beri Reels videolarına ilgi büyük bir hız ile artmaktadır. Kullanıcılar bu yol ile çok kısa sürede büyük bir kullanıcı kitlesine paylaşımlarını izletebilmekte ve çok eğlenceli vakit geçirebilmektedir.

Diğer Instagram paylaşımlarında olduğu gibi bu paylaşımları da Instagram hesabı olan arkadaşlarınız ile direct message yolu ile paylaşabilirsiniz. Yine aynı şekilde diğer paylaşımlar gibi Instagram Reels videoları da kaydedilebilmektedir. Bu özellik sayesinde izlediğiniz videoyu tekrar tekrar izleyebilmeniz için video uygulamadaki kaydedilenler bölümünde saklanmaktadır. Reels İzlenme Sayısı Nasıl Öğrenilir ? ile videoları indirmeden izlenme sayılarını inceleyebilirsiniz.

Bazı kullanıcılar bu videoları cihazlarına indirmek istemektedirler. Instagram uygulaması böyle bir özellik sunmasa da farklı uygulamalar aracılığı ile Instagram Reels videolarını cihazınıza indirebilirsiniz. Bu yazıda Instagram Reels videoları nasıl indirilir sorusunu IOS ve Android kullanıcıları için ayrı ayrı yanıtlayacağız.

Android Kullanıcıları İçin Instagram Reels Videoları İndirme

Instagramda yer alan Reels videolarını telefonlarına kaydetmek isteyen kullanıcılar bunun için aşağıdaki adımları sırası ile takip ederek bu amaçlarına kolaylıkla ulaşabilirler. İşte Android kullanıcıları için Instagram Reels videoları indirme yöntemi:

  • Instagram uygulamasında Reels bölümüne tıklayarak istediğiniz Reels videosunu seçebilir ya da daha önceden kaydetmiş olduğunuz bir videoyu indirmek için kaydedilenler bölümünden Reels videosuna ulaşabilirsiniz. 
  • Google Play Store üzerinden Video Downloader For Instagram uygulamasını cihazınıza indirin. 
  • Instagram uygulamasında açmış olduğunuz Reels videosunun sağ alt köşesinde yer alan üç nokta simgesine tıklayın ve linki kopyala seçeneğine tıklayarak videonun linkini kopyalayın.
  • Cihazınıza indirmiş olduğunuz uygulamayı açarak karşınıza çıkan kutucuğa, kopyalamış olduğunuz video linkini yapıştırın.

Bu aşamaların ardından karşınıza çıkan indir butonuna tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

IOS Kullanıcıları İçin Instagram Reels Videoları İndirme

Apple kullanıcıları için de Instagram Reels videolarını cihaza indirmek mümkündür. Yine bir uygulama aracılığı ile bu işlem kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Herhangi bir programa ihtiyaç duymadan bu videoları indirmek için herhangi bir yöntem şu an bulunmamaktadır. Apple cihaz kullananlar için Instagram Reels videoları nasıl indirilir sorusunun cevabını aşağıda detaylı olarak açıkladık. Bu aşamaları sırası ile uygulayarak videoyu cihazınıza güvenli bir şekilde kaydedebilirsiniz.

  • Apple Store'a girerek İnsaver for Instagram uygulamasını cihazınıza indirin.
  • Instagram uygulamasına girerek Reels kısmında indirmek istediğiniz bir videoyu açın. Daha önceden kaydetmiş olduğunuz bir videoyu indirmek istiyorsanız uygulamada yer alan kaydedilenler bölümüne girerek bu videoyu rahatlıkla bulabilirsiniz.
  • Reels videosunu açtıktan sonra sağ alt köşede yer alan üç nokta simgesine tıklayıp burda yer alan linki kopyala seçeneğini tıklayın. Böylelikle indirmek istediğiniz videonun linkini almış olacaksınız.
  • Cihazınıza indirmiş olduğunuz İnSaver for Instagram uygulamasını açın ve karşınıza çıkan kutucuğa Instagram'dan almış olduğunuz linki yapıştırın. Daha sonra da indir butonuna tıklayın. Böylelikle indirmek istediğiniz video güvenli bir şekilde cihazınıza indirilmiş olur ve videoyu dilediğiniz kişiler ile paylaşmanız mümkün olur.

Videoları çok beğendiniz ve keşfete düşürmek istiyorsanız, Reels izlenme al hizmetinden faydalanarak videolarınızı tekrardan güçlendirebilirsiniz.