Instagram Partner Nedir?

Son aylarda Instagram uygulamasında yer alan “Ücretli Ortaklık” özelliğini kullanan influencerların sayısının arttığını fark etmişsinizdir. 2017 yılında Instagram, platform genelinde sponsorlu gönderilerdeki şeffaflığı artırmak için ücretli ortaklık özelliğini başlatmıştı.

Instagram Partnerliği özelliğinin kullanımı, influencer çevresinde yaygın hale geliyor ve bu platformdaki influencerlar ve marka yüzleri için şeffaflık düzeyini artırarak Instagram’ı daha güvenilir bir marka referans kaynağı haline getiriyor. 

“Instagram partneri nasıl olunur?” bu alanda iş yapan herkesin aklındaki sorulardan biridir. Siz kendiniz bu ortaklıkları sağlayabileceğiniz gibi, Instagram partneri ajansları da influencer ve markalar için bu hizmeti sağlamaktadır. 

Influencerlar için Instagram Partneri Uygulaması 

Instagram'da ücretli ortaklık olarak bilinen “Instagram Partnership” bir influencer veya marka yüzünün Instagram platformunda bir gönderi veya hikaye paylaşması ve bu gönderisinde de Instagram Partnerini etiketlemedi durumudur. Doğru uygulanması durumunda partneriniz gönderinin üst kısmında görünmektedir. Takipçiler, hesabın kullanıcı adının hemen altında " …  ile Ücretli ortaklık" veya “… ile Instagram Partnership” ifadesini görürler. Instagram Partner unvanı, doğrudan işletmenin sayfasına götüren bir köprü görevi görür. 

Influencerlar için Instagram Partner uygulamasının çeşitli adımları vardır. Bunları siz influencer adayları için listeledik. 

Adım 1. İçerik gönderinizde bir partner etiketleme

  1. Gönderi paylaşımı yaparken son aşamada yer alan gelişmiş ayarlara gidin.
  2. Burada yer alan bir partner etiketleyin seçeneğine tıklatın. 
  3. Bir partner arayın. Hala onay gerektiren partnerler gri renkte görünür ve ayrı bir başlıkta görünür. 
  4. Bu listeden bir ortağı seçerseniz partnerinizi gönderiye eklemiş olursunuz. 

Ayrıca eğer gönderiyi paylaştıktan sonra bir partner etiketlemek isterseniz gönderiyi düzenleyerek ve doğrudan gönderi resminin altındaki "İş Ortağı Ekle" butonuna basarak ekleyebilirsiniz. Ancak şunu da söylemek gerekir ki bu işlemleri yapabiliyor olmanız için ortak olarak seçtiğiniz markanın da sizi onaylaması gerekmektedir.

Adım 2. Markalı içerik hikayelerinde bir partner etiketleme

  1. Hikayeler için bir fotoğraf veya video çektikten sonra paylaşmadan önce simge araç çubuğuna gidin. 
  2. Bağlantı simgesine dokunduğunuzda, bir ortak etiketle seçeneğinin bulunduğu bir görünüm açılır ve bazı influencerlar için bir URL ekleme seçeneği de vardır.
  3. Instagram partnerinizi arayın ve seçin.

Marka ve influencerlara ve kullanıcılara daha fazla şeffaflık ve güven sunan Instagram Partner özelliği, Instagram kullanıcılarına yönelik esnekliği ve etkileşimi artırmanın harika bir yoludur. Instagram'ın her geçen gün gelişmesi ve güncellenmesiyle, bu özellik gelecekte daha belirgin ve kullanıcı dostu hale gelecektir. Instagram partneri olmanız için Instagram düşmeyen takipçi satın almanız gerekmemektedir.

Diğer makale konumuz olan İnstagram Toplu Fotoğraf Silme başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.