Instagram Nasıl GIF Oluşturabilirim?

Instagram’ın son trendlerinden biri olan GIF oluşturma ve GIF paylaşma özelliği birçok Instagram kullanıcısı tarafından beğenilmekte ve kullanılmaktadır. Oldukça ilgi gören bu özellikten hala haberi olmayan birçok insan bulunmaktadır. Popüler kültüre uyum sağlamak ve Instagram hikayelerini daha canlı bir hale getirmek isteyen Instagram sahipleri, Google gibi arama motorlarında Instagrama nasıl GIF yapılır gibi konularda araştırmalar yapmaktadır. Instagrama gif nasıl yüklenir ? 

Instagram Hikaye İçin GIF Oluşturma

  • 1. Adım: Instagram GIF nasıl oluşturulur sorusunun cevabı için ilk olarak Giphy platformuna üye olmak gerekir. Instagram hikayelerinde bulunan GIF’ler bu platform sayesinde desteklenmektedir.  Giphy platformuna üyelik başvurunuzun tamamlanmasının ardından sizleri onay süreci beklemektedir. Onay sürecinde hesapta bulunan profilinizi düzenleyebilirsiniz. Hesabınız herkese açık olmalı ve adınız, hakkınızdaki bilgiler, web siteniz hesapta yer alırken, sosyal medya platformlarında bulunan hesaplarınız Giphy ile bağlantılı olması onay sürecinde sizlere artı puan kazandıracaktır. Kısa bir zaman diliminde onaylanan hesapta kendiniz için ya da bir marka için Instagram GIF’leri oluşturabilirsiniz. GIF çıkartmalarının oluşturulması için Giphy, tüm çalışmalara yönelik izinleri sizler için gerçekleştirmiştir. Tek yapmanız gereken kendi hesabınıza bu GIF’lerin yüklenmesini sağlamaktır. 
  • 2. Adım: GIF’lerin Instagram hikayesinde görünebilir olması için, etiket tarzıda Giphy’ye yüklenmesi gerekmektedir. GIF etiketinin, saydam bir arka plan üzerine yerleştirilmesi gerekir. Teknik detaylara bakılacak olursa;
    • Çıkartmalar GIF dosyaları olarak yüklenir.
    • En az %20 şeffaflık, opak veya beyaz arka plan ile dışarı aktarılır.
    • Boyut olarak 500-600px yeterlidir.
    • Maksimum dosya boyutu bulunmamaktadır.
    • Renk modu RGB olmak zorundadır.
    • Aktarımdan sonra Forever döngüsü ayarlanır. Bu adımdan sonra etiketler Giphy’ye yüklenir. Burada önemli olan etiketlerinizin etkileyici ve herkes tarafından bilinir olmasıdır.
  • 3. Adım: Instagrama nasıl GIF yüklenir kısmına gelecek olursak; Instagram’da deneme yaparak bu durumu anlayabilirsiniz. Basit bir fotoğraf ya da video çektikten sonra GIF ekleme bölümüne etiketinizin adını yazdığınızda; karşınıza hazırladığınız GIF etiketi çıkıyorsa, işlem başarılı olmuş demektir.

Diğer makale konumuz olan Instagram Toplu Mesaj Silme  başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.