Instagram Kaydırmalı link Nasıl Yapılır ?

İnstagram son zamanların en popüler sosyal medya uygulaması haline gelmesi ile beraber insanların instagram hakkındaki soruları gün geçtikçe artmaya başlıyor. Genellikle ünlü hesaplarda karşılaştığımız instagram kaydırmalı link ve storyler oldukça popüler hale gelmiş bulunuyor.İnstagram Kaydırmalı Link Nasıl Yapılır ? sorusuda bu soruların içine dahildir.

İnstagram Storye Nasıl Link Eklenir?

İnstagram story/hikayenize link eklemek için instagram tarafından belirli kuralları taşıyor olmanız lazım.İşte bu kurallar;

  • 10.000 Takipçi Üstü Olmak

İnstagram hikayenize link eklemek istiyorsanız ilk kural 10.000 takipçi veya üstü olmalısınız aksi takdirde hikayenize link eklemeniz mümkün değil. Eğer 10.000 takipçiniz yok ise Instagram Türk Takipçi Satın Al üzerinden %100 türk takipçi alabilir, instagram’da storylerinize link ekleyebilirisiniz.

  • İşletme Hesabı Olmalısınız

Eğer 10.000 takipçi kuralına hesabınız uyum sağlıyorsa hesabınızı kişisel hesaptan çıkartıp işletme hesabına geçirmelisiniz.

 

Nasıl İşletme Hesabı Olurum?

İnstagram’da işletme hesabı olmak çok kolay. Tek yapmanız gereken android/ios cihazından veya farklı bir cihazdan instagram hesabınıza girmek. Hesabınıza girdikten sonra aşağıdaki adımları takip ederek işletme hesabına geçiş yapabilirsiniz.

 

Masaüstü İçin;

Masaüstü cihazınızdan hesabınızı işletme hesabına çevirmek için aşağıdaki adımları uygulayın;

  1. Google.com.tr üzerinden www.instagram.com adresine girin.
  2. Hesabınızda oturum açın.
  3. Hesap Ayarlarına girin. (Fotoğraf altta)

 

    

   

 

 

 

 

  5.Sol bölümde bulunan Profesyonel Hesaba geçiş yap butonuna tıkayın.

 

  

 6.Ardından önümüze çıkan seçenekten işletme bölümünü seçiyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

7. kendimize uygun kategori seçiyoruz.

ardından bitti diyerek işletme hesabına geçiş yapmış oluyoruz.

 

Mobil Üzerinden İşletme Hesabına Geçiş;

Mobil cihazlarınızdan işletme hesabına geçmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz;

 

  1. Play store veya app store üzerinden instagram uygulamasını indirin.
  2. Profili düzenle butonuna tıklayın.

  1. En alta inip, profesyonel hesaba geçiş yap butonuna tıklayın.

 

 

 

 

 

 

 

  1. Açılan sayfada devam et butonuna tıklayın, ardından size uygun kategoriyi seçin

ve bitir deyin, artık işletme hesabısınız.

 

 

 

Bu iki maddeyi sağlıyorsanız hesabınızda kaydırmalı link bölümü açılacaktır.

 

İnstagram Storye Link Ekleme

İnstagram storye link ekleme koşullarını sağlıyorsanız link eklemeniz çok kolay.Öncelikle mobil cihazlardan instagram uygulamasını indirmeniz gerekmektedir. Çünkü web tarayıcılar üzerinden hikayenize link ekleyemezsiniz. Ardından instagram hesabınıza girmeniz gerekiyor.Girdikten sonra aşağıdaki adımları takip edin;

  1. Story bölümüne gelin.
  2. İstediğiniz yeri çekin veya galerinizden yükleyin.
  3. çengel gibi olan yere tıklayın.

  1. ardından link ekleme bölümüne linki girin.

ama gördüğünüz gibi bende yok. Çünkü benim hesabım kurallara uyumlu değil eğer sizin hesabınız kuralları karşılıyorsa sizler link ekleyebilceksiniz.

 

İnstagram Kaydırmalı Link Story Tasarımı Yapma(h2)

‘İnstagram kaydırmalı link nasıl yapılır’ sorusundan sonra en çok merak edilen sorulardan biri olan ‘İnstagram kaydırmalı link story tasarımı nasıl yapılır’ sorusuna geldik. Story tasarımını genelde grafikerler tarafından profesyonel uygulamalar ile yapılmaktadır. Ama eğer profesyonel biri değilseniz hazır şablonlarla ile de tasarlayıp kullanabilirsiniz. Peki tasarlama araçlarına göz atalım. 

 

Adobe Photoshop

Adobe photoshop 1987 yılında kullanılmaya başlanan bir tasarım aracıdır. O dönem sadece siyah-beyaz resimleri düzenleme yarayan bu program zaman geçtikçe gelişti ve şu anki halini aldı. Şu an çok ünlü firmalar bile görsellerini vb. adobe photoshop üzerinden tasarlıyor. Sizlerde programı indirerek profesyonel şekilde instagram kaydırmalı link tasarımı yapabilirsiniz. Adobe Photoshop indirmek için resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Canva

Canva ile instagram kaydırmalı link tasarımı yapmak üstteki alternatif göre daha basit ve kolaydır. Canva üstünde bulunan onlarca şablon arasından istediğinizi seçip kendinize göre düzeltebilirsiniz. Eğer isterseniz kendiniz kolayla istediğiniz tasarımı oluşturabilirsiniz. Canva’nın çalışma mantığında sadece bir tıklama ile basit ve kaliteli tasarımlar oluşturmak yatıyor. Eğer tasarım bilginiz azsa canva kullanabilirsiniz.

 

Freepik 

Freepik ücretli/ücretsiz stock dosya platformudur. İçinde milyonlarca şablon vb. bulunuyor. Bu şablonlardan birini indirdiğinizde size çalışma dosyalarını veriyor. Örneğin; siz adobe photoshop ile yapılmış bir proje indirirseniz sizlere .psd dosyasında veriyor, böylelikle düzenleyip tekrar render alıp kullanabiliyorsunuz.

Eğer sizlerde freepik üzerinden instagram kaydırmalı link şablonu indirmek istiyorsanız freepik.com’a girip arama bölümüne ‘instagram swipe up ’ yazmanız yeterli. Önünüze ücretli veya ücretsiz olan binlerce şablon gelecektir.

Diğer makale konumuz olan Instagram Ekran Görüntüsü Alınca Hangilerinde Bildirim Gider? başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.