İnstagram’dan Hesap Nasıl Dondurulur ? 

Kullanıcılarına, fotoğraf ve videoları gönderi şeklinde paylaşmak ya da 24 saat ile sınırlı olacak şekilde hikâye paylaşımı yapmak gibi özellikler Instagram tarafından kullanıcılarına sunulmaktadır. Genellikle Instagram uygulaması üzerinde oldukça vakit geçirilmektedir ve bu durum bazı kişileri olumsuz etkilemektedir. Bu durumda kullanıcılar, hesaplarını bir süreliğine dondurmayı tercih etmektedir. Eğer siz de Instagram’da hesap nasıl dondurulur öğrenmek istiyorsanız bu yazımızı okuyabilirsiniz.

İnstagram’da Hesap Dondurma İşlemi

Dünya genelinde en fazla kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya uygulamalarından biri şüphesiz ki Instagram’dır. Durum böyle olunca insanlar vakitlerinin birçok kısmını bu uygulama da harcamaya başlamışlardır. Kendini Instagram’ın ışıltılı dünyasından bir müddet de olsa uzak tutabilmeyi amaçlayan kullanıcılar hesap dondurma işlemlerinin nasıl yapılacağına dair araştırmaya başlamışlardır. Instagram hesabını dondurmak isteyen kullanıcıların bilmesi gereken ilk bilgi, Instagram uygulaması üzerinden hesap dondurma işleminin yapılamayacağıdır. Peki, Instagram’da hesap dondurma nasıl yapılır;

  • Öncelikle, Instagram hesabınıza bilgisayar üzerinden ya da mobil tarayıcıdan giriş yapınız.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, sağ üst köşede yer alan profil simgesine tıklayınız.
  • Profil simgesi içerisinde yer alan ayarlar sekmesine giriş yapınız.
  • Ekran üzerinde en alta kaydırdığınız takdirde “Hesabımı geçici olarak kapat” yazısı ile karşılaşacaksınız. 
  • Bu yazıya tıklayınız ve ekrana yeniden gelecek olan şifre giriş adımını tamamlayınız. Instagram, bu aşamada hesabınızı neden kapattığınıza dair size soru soracaktır.
  • Bu adımları başarı ile tamamladığınız takdirde Instagram hesabınız geçici bir süreliğine dondurulmuş olacaktır. 

Instagram hesabı nasıl geçici dondurulur konusu hakkında bilgi sahibi olduğumuza göre, hesabını tamamen silmek isteyenler için de yardımcı olalım. Eğer, siz de Instagram hesabınızı kalıcı olarak silmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz; 

  • Öncelikle mobil cihazlarınız ya da bilgisayarınızdaki tarayıcınız üzerinden, kullanıcı adınız ve şifreniz ile Instagram’a giriş yapmalısınız. 
  • Instagram’a giriş yaptıktan sonra yine aynı şekilde bilgisayarlarınız ya da mobil cihazlarınız üzerinden https://instagram.com/accounts/remove/request linkine tıklamalısınız.    
  • Bu aşamada karşınıza hesabımı sil butonu çıkacaktır ve sizlere Instagram’ı neden silmek istediğiniz sorulacaktır. 
  • Bu aşamaları tamamladıktan sonra hesap silme işleminiz başarı ile sonuçlanacaktır. Hesabını silen kullanıcıların şunu bilmesi gerekmektedir, yeni bir hesap açmak istedikleri takdirde eski kullandıkları kullanıcı adını kullanamayacaklardır. 

Dondurulan hesaplar nasıl geri açılır ; https://kalitelitakipci.org/blog/dondurulan-instagram-hesabini-geri-acma/