Instagram’da Beni Engelleyenleri Nasıl Görebilirim?

Instagram uygulaması üzerinden rahatsız olduğumuz her kullanıcıyı engellenenler listesine alabiliriz. Bunun için yapmamız gereken kişinin profiline girerek ‘engelle’ butonuna tıklamaktır. Bu sayede bu kullanıcı artık sizinle ilgili hiçbir bilgiye ulaşamayacaktır.

Ancak bir kullanıcının sizi engelleyip engellemediğini kontrol etmek istediğinizde bunu yapmanın tek bir yolu yoktur. 

Instagram’da Sizi Engelleyenleri Bulma

İlk olarak eğer uygulamanız hala yoksa Instagram uygulaması indirmelisiniz. Sonrasında öncelikle normal bir kontrol yapmak en doğrusu olacaktır. 

Eğer bir kullanıcının hiçbir sorun olmadan ‘arama’ kısmına adını yazdığınızda profilini görüntüleyebiliyorsanız ya da sizi takip ettiğini / sizin takip ettiğinizi görüntüleyebiliyorsanız herhangi bir şekilde karşınızdaki birey sizi engellememiş demektir.

Kullanıcı Adını Kontrol Etmek

Karşı taraf bazen ismini aramalarda görünür olması özelliğini kapatabilir. Bunun yerine sadece kullanıcı adı ile görünür olur. 

Bu durumda karşı tarafın böyle bir ayar yapıp yapmadığını öğrenmek için ortak takip ettiğiniz kişilerden birinin hesabına girip takip edilen ve takipçi listelerini kontrol edebilirsiniz. Ya da direkt olarak kişinin kendisine kullanıcı adının, yani başında ‘@’ işareti olan isminin, ne olduğunu sorabilirsiniz.

Bu şekilde listelerde göremiyorsanız ya bu kişi hesabını dondurmuş veya kapatmıştır ya da sizi engellemiştir.

Google’da Arama Yapmak 

Instagram hesabınızı kapatıp tarayıcınızın geçmişini ve önbelleğinizi temizleyiniz.

Sonrasında Google’da @ işareti ile sizi engellemiş olabileceğini düşündüğünüz kişinin hesap adını yazıp arkasına ‘Instagram’ yazınız.

Örnek: @xxxxx Instagram

Eğer bu şekilde görüntüleyebildiğiniz bir hesabı Instagram’a giriş yaptığınızda uygulama üzerinden göremiyorsanız o zaman bu kişi sizi engellemiştir.

Eğer hiçbir şekilde görüntüleyemiyorsanız da bu kişi hesabını dondurmuş veya kapatmış olabilir.

Yakınınızdan Yardım Almak

Birinin sizi engellediğinden şüphe ediyorsanız bu konuyu tespit etmek için bir yakınınızdan yardım alabilirsiniz. 

Hesabınızdan baktığınızda bir kullanıcının görünür olmadığını fark ettiyseniz, yakınınızın hesabından görünür olup olmadığına bakabilirsiniz.

Eğer burada da görünür değilse o zaman kişi hesabını dondurmuş ya da kapatmış olabilir. Eğer görünüyorsa ve sizde görünür değilse sizi engellemiş demektir.

Sizi engelleyen bireyleri bu işlemlerin her birini deneyerek kolayca tespit edebilirsiniz. Instagram hakkında daha fazla bilgi edinmek için Instagram takipçi sayısı nasıl düşer, adlı içeriğe göz atabilirsiniz.