Instagram Beyaz Ekran Sorunu ve Çözümü

biridir. Ancak bu sorunun tek bir nedenden kaynaklandığını söylemek mümkün değil. Instagram hesabınıza giriş gerçekleştirdiğinizde beyaz ekran ile karşılaşıyor ve bu beyaz ekranı kapatamıyorsanız bu sorun Instagram güncellemesi, telefon hatası ya da yazılım hatası sebebiyle meydana gelebilir. 

Siz de Instagram hesabınıza giriş yaptığınızda beyaz ekran sorunu ile karşı karşıya geliyorsanız bu problemden kurtulmak için birkaç yöntemden yararlanabilirsiniz. Peki, Instagram beyaz ekran sorunu neden olur? 

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Neden Olur?

Instagram beyaz ekran sorunu kimi kullanıcılarda Instagram’ın arayüzü sebebiyle kimi kullanıcılarda ise hesabın devre dışı bırakılması sebebiyle meydana gelmektedir. Instagram’da beyaz ekran sorunu ile karşılaşan pek çok kullanıcı bu sorunun sebebini karşı tarafın engellemesi sebebiyle olduğunu söylese de bu sorunun pek çok sebebi bulunmaktadır.  Instagram’a girdiğinizde beyaz ekran sorunu ile karşılaşıyorsanız;

  • Instagram’ın sosyal medya sunucusunda sorun yaşanıyor olabilir.
  • Düşük internet kalitesi sebebiyle Instagram’a erişim sağlanamıyor olabilir.
  • Telefonunuzda yeterli alan olmadığı için boş depolama alanı uyarısı sebebiyle beyaz ekran sorunu yaşanıyor olabilir.
  • İnternetin yenileme hızı ve kotası sebebiyle beyaz ekran sorunu yaşanabilir.
  • Yükleme hızında sorun olması sebebiyle beyaz ekran hatası çıkıyor olabilir.
  • Instagram’a güncelleme geldiği halde eski bir sürümün kullanılması sebebiyle beyaz ekran sorunu yaşanıyor olabilir.

Ancak bu maddelerin haricinde beyaz ekran sorunu ile bir başkasının profilindeyken karşılaşılıyorsa bu kişinin sizi engellemiş olması olasıdır. İlgili sosyal medya hesabından engellenmediğinizden eminseniz kişinin hesabını devre dışı bırakmış olmasından dolayı beyaz ekran sorunu ile karşılaşıyor olabilirsiniz.

Instagram Beyaz Ekran Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Instagram beyaz ekran sorunu düzeltmek için birkaç yöntemden yararlanmak mümkündür.  Eğer ana sayfanızda, bir başkasının sayfasında ya da takipçileriniz kısmında beyaz ekran ile karşılaşıyor ve bu problemi çözemiyorsanız uygulayabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır. 

Pek çok kullanıcının gerçekleştirdiği geri bildirime göre bu sorunu yaşayan kullanıcılar Instagram hesaplarına masaüstü uygulamasında giriş gerçekleştirdiğinde sorunun çözüldüğünü dile getiriyor. Büyük çoğunlukla bu şekilde ortadan kaldırılan sorunun düzelmemesi durumunda ise sosyal medya hesabınıza tarayıcı arayıcılığıyla giriş gerçekleştirdikten sonra hesabınızın şifresini değiştirebilirsiniz. Hesap şifrenizi değiştirdikten sonra akıllı telefonunuzdan hesabınıza yeniden giriş yaptığınızda sorun çözülebilir. Tüm bu işlemlerden sonra hesabınız yine de beyaz ekran sorunu ile karşı karşıya kalıyorsa bu durumda ekstra yöntemlerden yararlanmalısınız.

  • Telefonunuzu uçak moduna alabilirsiniz.
  • Instagram uygulamanız son güncellemesi geldiği halde güncellenmediyse uygulamayı güncelleyebilirsiniz.
  • Önbelleği temizleyebilirsiniz.
  • Telefonunuzu açıp kapatma yöntemini deneyebilirsiniz.
  • Instagram hesabınızdan çıkıp yeniden giriş yapabilirsiniz.
  • Instagram sorununun çözülmemesi durumunda uygulamayı silerek tekrar yükleyebilirsiniz.

Tüm bu işlemlere rağmen sosyal medya uygulamasının beyaz ekran hatası vermesi durumunda uygulamayı bir süre masaüstünden kullanabilir ve bir süre sonra yeniden giriş yapmayı deneyebilirsiniz.

Diğer bir hata olan Instagram Akış Yenilenemedi Hata Sorunu ve Çözümü hatası ile bu hataya da çözüm bulabilirsiniz.