Instagram Akış Yenilenemedi Hata Sorunu ve Çözümü

Instagram kullanıcıları bazen uygulamada sorunlarla karşılaşabilmektedir. Bu sorunlardan en yaygın olanlarından bir tanesi uygulamaya girince akış yenilenemedi uyarısı verilmesidir. Instagram zaman zaman çökebilmektedir ya da uygulama hızı yavaşlayarak bazı işlevler yerine getirilememektedir. Bu gibi durumlarda sorun genel olarak uygulamadan kaynaklandığı için kullanıcıların yapabileceği pek bir şey bulunmamaktadır.

Bazı durumlarda da uygulamanın en güncel hâlinde kullanılmaması bunun gibi sorunlara yol açabilmektedir. Bu sebeple kişilerin uygulama ayarlarına ve bilgilerine gidip uygulamayı güncellemesi bazı durumlarda yeterli olabilmektedir. Aynı zamanda hesaptan çıkış yapmak ve yeniden girmek de bu sorunun çözümünde etkili olabilmektedir.

Instagram akış yenilenemedi hata sorunu ve çözümü için farklı pek çok şey söylenebilmektedir. Bu hatanın sebebi uygulamanın güncel olmaması, uygulama içerisinde bir çökme ya da yavaşlama sorununun olması ya da hesabın giriş işlemlerinin zaman aşımına uğraması olabilmektedir. Sorunun çözümüne dair yapılabilecek en temel şeyler ise hesaptan çıkış yapıp yeniden girmek, uygulama güncellemesi yapmak ve uygulama durumuna dair haberleri takip ederek aralıklarla akışı yenilemeyi yeniden denemektir.

Instagram Akış Neden Yenilenmez?

Instagram akış yenilenmemesinin sebebi değişiklik gösterebilmektedir. Uygulama içi çökme yaşanması, uygulamanın sistemsel bir hata vermesi, güncellemelerin yapılmaması ya da hesaba giriş çıkış işlemlerinde bir dorun oluşması Instagram akışının yenilenmemesinin sebebi olabilmektedir.

Instagram akış yenilenemedi hata sorunu ve çözümü son derece basittir. Sorun pek çok şeyden kaynaklanabileceği gibi çözüm için de yapılabileceklerin çeşitli alternatifleri bulunur. Uygulamayı yenilemek, güncel hâle getirmek, cihazdan uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemek ya da cihaz içerisinde Instagram önbelleğini silerek uygulama hızı arttırılabilir. Bu sayede uygulamayı yeniden kullanabilmek mümkün olmaktadır.

Akış yenilenmediği takdirde öncelikle uygulama genelinde ve temelde bir sorun olup olmadığı bilgisini internette aratmak gerekmektedir. Eğer ki sorun uygulamanın temelinde yatıyorsa ve uygulama bazında bir sıkıntı varsa, o hâlde uygulamanın gidişatını takip etmek ve ara ara ana sayfayı yenilemeyi denemek gerekmektedir. Uygulama ile ilgili ana sorun çözüldükten sonra büyük bir ihtimalle akış güncellenecektir.

Eğer ki sorun kişisel hesapta ise yukarıda bahsedilen aşamaları takip ederek güncelleştirme ve yeniden giriş yapma denenmeli ve durum tekrardan gözden geçirilmelidir. Sorun düzelmediği takdirde Instagram destek ile iletişime geçmek faydalı olabilecek bir diğer işlemdir.

Instagram akış yenilenemedi çıkınca kontrol edilmesi gerekenler;

  1. Basit adım olarak telefon yerel ağda ise uçak moduna alın ve geri çıkarın. Kontrolleri sağlayın.
  2. Diğer hesabınıza geçin onda da aynı sorun varmı kontrol edin.

Bu kontrolleri sağladığınızda hala Instagram akış yenilenemedi hatası devam ediyor ise yapmanız gerekenler;

  1. Instagram uygulamasında ayarlar kısmına girin.
  2. Sol alt köşede olan yardım buttonuna tıklayın.
  3. Açılan Instagram Help sayfasından yardım merkezi sayfasını açın.
  4. Açılan sayfadan gerekli adımları takip edin.

Instagram Akışta Nasıl Öne Çıkılır?

Instagram akışta öne çıkmak için sık paylaşım yapmak, etiket kullanmak, hesaplar arasında ve takipçilerle sık etkileşim yakalamaya çalışmak gerekmektedir. Uygulama içerisinde makul bir miktara reklam vermek de akışta öne çıkmayı sağlayabilmektedir.

Hesap kullanıcısı uygulamanın akışında öne çıkmak için paylaşımlarını tanıtmalı ve başka kullanıcılar ile sıkı irtibat kurup etkileşimde bulunarak hesabını öne taşımalıdır. Bu işlemler sonrası hesabın ve paylaşılan postların uygulama akışında öne çıktığı ve başkaları tarafından da etkileşim aldığı görülmektedir.

Diğer makalemiz olan Instagram DM'den Kaybolan Fotoğrafları Tekrar Oynatma makalemizi inceleyebilirsiniz.