Instagram Beğenmediğim Halde Beğeniyor Çözümü

Uzun yıllardır hayatımızda olan Instagram ile ilgi kullanıcılar son dönemde çok fazla Instagram beğenmediğim halde beğeniyor şikayetleri ile karşılaşıyor. Bu durumun sebebini merak eden kullanıcılar araştırmalar yapmaya başlıyor.

Birçok farklı nedeni olan bu sorun cihaz kaynaklı ya da uygulama kaynaklı olarak meydana gelebiliyor. Bu sorunun çözümü Instagram uygulamasını ve telefonları daha sağlıklı kullanmak adına oldukça önem teşkil ediyor. Bu sebeple bu sorun ile karşılaşan kullanıcıların dikkat etmesi ve sorunun varlığından emin olmak için takip etmesi öneriliyor.

Instagram Neden Beğenmediğim Halde Beğenir?

Eğer Instagram uygulamasında gezinirken, Keşfet bölümünde ya da anasayfa bölümünde, kendinizin veya herhangi birinin profilinde iken beğenmediğiniz bir gönderi kendi kendine beğeniliyorsa ya da daha önce beğenilmişse ve bunu sizin yapmadığınızdan eminseniz bu sorunu çözmeniz gerekir. Bu sorun üç farklı nedenden dolayı meydana gelebilir. Ya hesabınız birinin erişimi halindedir ya telefon ekranınız kendi kendine işlemeye başlamıştır. Ya da Instagram uygulamasında yazılım kaynaklı bir hata vardır. Eğerki beğendiğiniz gönderileri görmek istiyorsanız Instagram Beğendiğim Gönderileri Görme adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Bu üç durumdan hangisi olduğuna emin olmanız ve daha sonrasında bu sorunu çözmeniz için gerekli işlemleri adım adım takip etmeniz gerekir. Bu işlemler cihazın kendisiyle ilgili, uygulamanın kendisiyle ilgili ya da hesabınızın kendisiyle ilgili olarak şekillenebilir.

Hesap Problemleri Nasıl Çözülür?

Instagram beğenmediğim halde beğeniyor hatasının çözümü için öncelikle bu sorunun neyden kaynaklandığından emin olmanız gerekir. Eğer cihazla ve cihaz dokunmatiği ile ilgili bir sorun varsa bu sorun telefon tamircileri tarafından çözülür. Ama eğer Instagram dışında diğer uygulamalarda böyle bir şey yaşamıyorsanız ve Instagram bu beğeni konusunu birkaç defa gerçekleştirmişse o zaman bu konuyla ilgili Instagram destek biriminden yardım almanız gerekir.

 İlk etapta uygulamayı silmek, verileri temizlemek ve tekrar yüklemek de bir çözümdür. Bu uygulama kaynaklı bir sorun varsa onu halletmek için yeterli olabilir. Ama eğer hesabınız ile ilgili bir sorun ve bir risk durumu varsa o zaman Instagram destek biriminden hesabınızı kurtarmakla ilgili yardım almanız gerekecektir. Komple direkt çözümü ise Instagram şifrenizi değiştirmek.

Instagram Destek Nedir?

Instagram’ın destek birimi, Instagram hesaplarınızdaki algoritma, altyapı ve yazılım sorunları için geliştirilen bir ekiptir. Bu ekip sorularınıza anlık olarak karşılık verir ve yaşadığınız sorunların giderilmesi için çalışmalar başlatır. Siz beğenmediğiniz halde Instagram’ın kendi kendine gönderi beğenmesi de bu sorunlardan bir tanesi olarak bilinir. Bununla ilgili uygulama belirli bir yerde takılı kalmış olabilir ya da hesabınızda gizli bir sorun meydana gelmiş olabilir. Destek birimi sorununuzla ilgili maili ya da destek mesajını aldıktan sonra kısa süre içerisinde sorunu çözecektir. Destek birimi bu gibi sorunları bir ya da iki iş günü içerisinde çözüme kavuşturarak kullanıcıların yüzünü güldürüyor. Bu gibi bir sorun yaşıyorsanız destek birimine başvurabilirsiniz.