GT Ne Demek ?

2013 yılından itibaren kendini sürekli değiştiren ve teknolojiye hızlı bir şekilde adapte olmayı başaran Instagram uygulaması, her geçen gün kullanıcılarına sunduğu yeni özellikleri ile adından sıklıkla söz ettirmektedir. Dünyada en çok tercih edilen sosyal medya mecralarından biri olan Instagram uygulamasında, GT ifadesine rastlanılmakta ve Instagram GT ne demek ifadesinin ne anlama geldiği kullanıcılar tarafından merak konusu olmaktadır. 

İnstagram’da GT Nedir?

Son dönemlerde gönderilerin altına Instagram GT etiketleri yorum olarak paylaşılmakta ve bu uygulamayı kullanan kullanıcılar tarafından arama motorlarında Instagram yorum GT ne demek şeklindeki sorular ile açıklığa kavuşturulmak istenmektedir. Öncelikle GT ifadesi sadece Instagram’a has bir ifade olmamakla birlikte; TikTok ve Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarında da sıklıkla tercih edilmektedir. 

GT ifadesinin anlamı Geri Takip demektir. Bu ifade, kullanıcıların birbirlerini karşılıklı olarak takip etmesi için bir davet niteliğinde olan sözcük olarak tanımlanabilir. Instagram GT yapmak ne demek sorusuna verilebilecek en güzel yanıt; bu platformlarda bulunan kullanıcıların birbirlerine, ben seni takip ediyorum sen de karşılığında beni takip et deme şeklinin kısaltılmış halidir. 
 

GT kısaltması “Geri Takip” kelimelerinin baş harflerinden oluşmaktadır. 
 

Instagram GT Nasıl Yapılır ? 

 

  • Kullanıcılar Instagram’da takip etmek istedikleri ya da beğendikleri bir başka kullanıcıyı takip etmek için profilin sahibine takip isteği yollamalıdır. Gönderilen takip isteği karşı taraf kullanıcısı tarafından onaylandığında “Sende Geri Takip Et” bildirimi ile karşılaşılmaktadır. 
  • Bu bildirim sayesinde kullanıcının takip isteğini onaylayan kişi, karşı tarafa istek yollayarak geri takip talebini kabul etmiş olur. 
  • Geri takibin kullanıcılar açısından amacı, birçok insanın birbirini takip ederek etkileşim yaratması ve doğal yollarla takipçi sayısını arttırma çabasıdır. 
  • Geri takip sürecinde başarıya ulaşabilmek için önemli iki altın kural vardır. Bunlardan ilki ; tanınan ve herkes tarafından bilinen fenomenlerin Instagram’da bulunan fotoğraf ya da videolarının altına yorum yapmaktır. Oldukça fazla etkileşim imkanı bulunan bu alanda, takipçi sayısı kolaylıkla artacaktır. Diğer bir altın kural ise; takipçi sayısını doğal yollarla artırmak isteyen bir Instagram kullanıcısıysanız GT yapmanız çok önemlidir. Instagram’da bulunan diğer kullanıcıların gönderilerinin altına GT yazarak takipçi sayınızın yükselmesini sağlayabilirsiniz. 

Diğer makale konumuz olan Instagram'da Başarılı Olmak İçin 5 İpucu  başlıklı makalemizi linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.