Instagram'da Başarılı Olmak İçin 5 İpucu

Beğeniler, akışlar, topluluğa pozitif hitap gibi yeni normlarımıza sahip oluyoruz. Instagram son beş yılda farklı alışkanlıklar ve yenilikler kazandırdı. Bu sayede de oluşturulan içerikler ile ön plana çıkmanın yolları aranmaya başlandı.

Aktif Olun

Ayda bir ya da neredeyse yılda paylaşımlar gerçekleştiriyorsanız pasif bir kullanıcı konumuna düşersiniz. Takipçilerin ayrılma nedenlerinden biri de takip ettikleri sayfaların aktif halleridir. İnsanlar zamanlarının çoğunu sosyal medyada geçiriyorlar ve bunun sebebi ise içerik üreten, çok sık paylaşım yapan sayfalar. Aktifliğin burada rolü çok büyüktür. 

Feedback Yapın

Takipçiler aktif ve gerçekten samimi buldukları hesapları takip ederken; birde hesap sahipleri ile iletişime geçmek istiyorlar. Artık sosyal medyada ün kazanmış belki de rol model olarak belirledikleri kişiler ile iletişim kurmak istiyorlar. Bunları paylaşılan hikayelere dm (direct message) ya da paylaşımlarınızın altına attıkları yorumlar oluyor. Mutlaka size gelen yorumları dm’den gelen mesajları cevaplayınız. Sağladığınız feedbackler size büyük bir kitle kazandıracak.

Oluşturduğunuz Konseptten Ayrılmayın 

Yaptığınız ve yahut yapmayı düşündüğünüz paylaşımları aslında bir çizgi çerçevesinde yapın ki bu sayede oluşturduğunuz kimliğiniz kaybolmasın. Örnek verecek olursak sürekli kişisel fotoğraflarınızı paylaştığınız hesabınıza satış yapmayı planladığınız ürünleri paylaşmayın. Bu sahip olduğunuz etkiyi düşürür.

Tutarlı Davranış 

Aktif olmanızdan bahsetmiştik bu başlıkta ise aktif paylaşımlarınızı tamamen zamansız yapmamanız daha uygun olacaktır. Şöyle ki siz haftalık paylaşım rutinlerinizde günde üç adet ana sayfa paylaşımı var ise haftanın iki günü hikaye paylaşımı yapıyorsanız; bun rutine devam edin. Kitlenin sizi ciddiye alacaktır. Sürekliliğiniz bir düzene oturduğundan dolayı artık paylaşımlarınız takipçileriniz tarafından beklenir. Yapmadığınız durumlarda ise size değer veren ‘’neden paylaşımlarınız yok’’ soruları size gelecektir.

Sizden Birileri Daha Var mı?

Kendi paylaşımlarınıza benzer içerik üreten sayfaların olduğunu unutmayın. O sayfaları da takip edin uygun hashtag kullanarak etkileşim yakalayın. Bu sayede rakiplerinizi incelemiş ve onlardan fark yaratan fikirler elde edersiniz. Ortak içerik sahibi kullanıcılar takipçilerini mutlu etmek ve daha çok etkileşim sağlamak için birlikte etkinlik yapabilmektedir. Bunun yanı sıra hem kaliteli takipçi hem de geniş bir topluluğa sahip olmak, daha fazla bilgi almak isterseniz https://kalitelitakipci.org adresimizi ziyaret etmeyi unutmayın.