7 Adımda Instagram Silinen Mesajları Kurtarma

Instagram'da Silinen Mesajları Kurtarma Adımları

Instagram, kullanıcıların fotoğraf ve videoları ücretsiz olarak paylaşmasına olanak tanıyan ücretsiz bir sosyal medya platformudur. Hesabınızın kapatılması, donması, kasıtlı olarak dondurulması veya birisinin telefonunuza müdahale etmesi sonucunda mesajınız silinebilir. Silinen mesajlar benim için önemli ve onları geri almak istersem Instagram'ın "Silinen Mesajları Kurtar" ı kullanarak tüm mesajlara erişilebilmektedir.

Bu Eylemleri Gerçekleştirmeyin

Instagram, verilerinizi üçüncü şahıslarla paylaşmaz. Instagram'da silinen mesajları kurtarmak için programları, uygulamaları veya web sitelerini kullanmayın. Hesabınıza ait tüm veriler Instagram sunucusunda saklanır. Veri talep etmek için Instagram ile iletişime geçebilirsiniz.

Lütfen bu siteyi ziyaret edin ve formu doldurun. Mesaj e-posta ile gönderilecektir. Instagram sitesinden bizimle iletişime geçseniz dahi silme mesajı gönderme gibi bir hizmet bulunmamaktadır. Bu tür web siteleri, programlar ve uygulamalar yalnızca kişisel bilgileri toplar.

Kullanıcı Hesabınız için İnstagram Verilerini Bilgisayarınıza İndirin

Silinen mesajları kurtarmak için, kullanıcı hesabınızın tüm Instagram verilerini bilgisayarınıza indirmeniz gerekir. Bu veriler, beğenileri, yorumları, profil ayarlarını, hikayeleri ve daha fazlasını içerir.

  • Telefonda Instagram hesabınızı açın.
  • Profilim simgesine tıkladıktan sonra, sağ üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunun.
  • Açılır menüden ayarlar seçeneğine basın.
  • Güvenliği, veri indirme yolunu takip edin.
  • "Lütfen e-postanızı kontrol edin" yazan bir uyarı penceresi görünecektir.
  • Evet, lütfen düğmeye basın ve ardından e-posta adresinizi ve şifrenizi girin.
  • Son adım olarak lütfen e-posta adresinizi kontrol edin.

Uyarı: Önemsiz posta, istenmeyen posta ve gelen kutusunu kontrol edin. Verilerin e-posta ile ulaşması birkaç saat sürebilir.

Silinen mesajlara CSV dosyasını açarak erişebilirsiniz.

JSON dosyasını CSV formatına dönüştürdüyseniz, silinen mesaja erişiyorsunuzdur. Silinen mesajlar, dönüşümden sonra sayfanın alt kısmında görüntülenecektir. CSV dosyasını bilgisayarınıza Excel veya varsayılan CSV formatında indirebilirsiniz.

Mesajlar__timestamp_ms: Mesajın tarihini ve saatini görüntüler.

Mesajlar__sender_name: Gönderenin kullanıcı adını gösterir.

Mesajlar__ içeriği: Mesajların içeriğini görüntüleyebilirsiniz.

JSON dosyasını CSV formatına dönüştürmek, mesajı herhangi bir Türkçe karakter veya problem olmadan tamamen okumanızı sağlar. Ayrıca, gönderilen ve alınan fotoğraflarınıza erişmek için Fotoğraflar klasörünü de açabilirsiniz.

Silinen Instagram Mesajları Kaydedilecek mi?

Instagram açıklamasına göre; kullanıcı hesabı kullanımdayken hiçbir veri kaydedilmez. Arama bilgilerinin de 6 ay süreyle saklandığı söyleniyor. Arama bilgilerinin saklanma süresi de dikkate alındığında, silinen mesajların uzun süre saklanması beklenmektedir.

Bir sonraki yazı başlığımız Takipçi Satın Almak Güvenli Midir?