Youtube Shorts Nedir?

Günümüzde sosyal medya platformları ortak bir yön kazanmaya başlamıştır. Bu ortak yön kısa süreli video içeriklerin olduğu bölümlerdir. İlk olarak Tiktok ile popülerlik kazanan bu durum daha sonra Instagram Reels ve Youtube Shorts şeklinde giderek yaygınlaşmıştır.

Kısa süreli, genelde mizah içerikli olan bir videolar son zamanlarda gerçek anlamda trend bir özelliktir. En çok 60 saniye içeriğe izin veren dikey pozisyondaki videolar Tiktok ve Reels’ten farklı değildir.

İçerik hazırlama işlemi yapılırken Youtube’un sunduğu çeşitli editleme özellikleri kullanılabilmektedir. Örnek olarak müzik ekleme, videoyu yavaşlatma ya da hızlandırma gibi işlemler yapılabilmektedir.

Youtube Shorts İçerikleri Nasıl Oluşturulur?

Youtube Short içerik üretimi yapmak isteyen bireylerin bilmesi gereken ilk ve en önemli noktalardan biri bu özelliği kullanabilmek için Youtube’un mobil uygulamasının son sürümünü indirmeleri gerektiğidir. Web üzerinden bu özellik ile içerik oluşturmak ne yazık ki henüz mümkün değildir.

  • Ardından uygulamada kendi hesabınıza giriş yapmalısınız.
  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra alt tarafta yer alan artı ikonuna dokunmanız gerekmektedir.
  • Burada ‘Kısa Video Oluştur’ şeklindeki bölüme dokunduğunuzda Youtube Shorts oluşturma ekranı açılacaktır.
  • Ardından ekranda kayda başlamak için orta kısımda yer alan kırmızı butona dokunun.
  • Sonra İleri tuşuna dokunduğunuzda içeriğinizi ön izleme şansınız olacaktır. Bu aşamada eksik gördüğünüz yerleri bir adım geri giderek yeniden düzenleyebilirsiniz.
  • İki kere İleri butonuna dokunduğunuzda içeriğin ayrıntılarını, etiketlemeleri vs. ayar edebilirsiniz.
  • Tüm her şey içinize sindikten sonra Yükle bölümüne dokunmanız halinde içeriğiniz artık Youtube’da görünür hale gelecektir.

En çok kullanılan ve işinize yarayabilecek etiketler; #YouTubeShorts ve #Shorts şeklindedir.