Youtube Önerilen Videolara Nasıl Çıkılır?

Youtube mecrasına yeni katılan, içerik üretimine henüz başlamış kullanıcıların, uzun yıllardır kalabalık bir kitleye hitap etmekte olan Youtube’da nasıl görünür olabilecekleri konusunda merak içerisinde oldukları kesindir. Kanalınızda kaliteli içerikler paylaşırsanız önünde sonunda bir şekilde keşfedilirsiniz. Ancak kanalınızın kolaylıkla görünür olabilmesi için birkaç kısa yol da mevcuttur. Youtube kanalını görünür kılarak büyütmek isteyen Youtuber adayları için, Youtube’da nasıl önerilen videolara çıkılacağını açıkladık.

  • Küçük resim (thumbnail) kullanmak:

Youtube verilerine dayanarak görüntülenme sayısı en yüksek olan 10 videodan 9 tanesinde özel küçük resim kullanımı söz konusu. Peki nedir küçük resim? Videonuz bir kullanıcının akışına düştüğünde ilk olarak sizin videonuzun “küçük resmi” olan görseli görür. Bu sebeple videonuzun küçük resmi için dikkat çekici ve kanalınızın tasarımına uygun renkler kullanmakla işe başlayabilirsiniz. Özgün ve yaratıcı fikirler ile konuya uyumlu thumbnail hazırlamak sizin diğer videolara karşı 1-0 önde başlamanızı sağlar.

  • Video açıklama şablonu kullanın

Youtube algoritması, sizin videolarınıza yazdığınız açıklamalardan videonun ne hakkında olduğunu algılayabilen bir yapıya sahip. Bu sebeple video açıklamalarını es geçmeden özenli ve özgün içeriklerden oluşturmalısınız. SEO kurallarının etkin bir şekilde yazılabileceği bu açıklamalarda, güçlü giriş cümleleri ve doğru anahtar kelimeler son derece önem arz ediyor. Açıklamanın tümü net ve anlaşılır ifadelerden oluşmalıdır ki, video izlenmeye başlamadan önce izleyiciye videonuz hakkında fikir vermelidir. Ayrıca açıklamalarınızda kullandığınız anahtar kelimeler aramalarda üst sıralarda görünmenizi sağlar. Arama sonuçlarında da açıklama cümlelerinin ilk satırı göründüğü için burayı oldukça etkili kullanmalısınız.

  • Videonuzun başlığını etkileyici hale getirin

Videonuzu yüklerken kullandığınız başlık, sizin tıklanma oranlarınıza çok büyük derecede etki edecektir. Çünkü kullanıcılar videonuza girmeden önce küçük resim ve başlık ile karşılaşırlar. Bir alternatif olarak başlıklarınızda parantez kullanmayı deneyebilirsiniz. Örnek vermek gerekirse “lo-fi beats (dinlendiren parçalar)” şeklinde bir başlıkla videonuzun içeriği ile ilgili ipucu vermek de mümkün olacaktır.

  • Önerilen videolardan görüntülenme kazanın

Youtube videolarının altında yer alan önerilen videolar alanı Youtube videonuzun izlenme sayısını artırmak için son derece önemli bir alan. Peki burada nasıl diğer videolardan üste çıkarsınız? Elbette doğru başlık ve doğru küçük resim kullanarak. Buna ek olarak anahtar kelimelerin yanı sıra etiketler de son derece önem arz ediyor. Kendi alanınızda rakip olduğunu düşündüğünüz kanallar belli etiketler kullanmaktadır. Siz de bu alanda ilerlemek istiyorsanız onlara benzer etiketler kullanarak önerilen videolar listesinde yer alabilirsiniz. 

  • Yorumlar, beğeniler ve abonelikler için optimize

Videolarda görüntüleme sayısının önemi tartışılamaz tabii. Ancak videonuzu popüler kılmak için tek önemli şey bu değildir. Youtube verilerine göre kullanıcıların etkileşimleri yani beğenileri yorumları ve kanalınıza abonelikleri, videonuzun sıralaması ile doğrudan ilişkilidir. Eğer videonuz çok izlenmenin yanı sıra, çok yorum alıyorsa ve beğeni topluyorsa aramalarda ve önerilen videolarda hızla üst sıralara çıkacaktır.