Youtube Kanalı Nasıl Kapatılır?

Youtube’un sunmuş olduğu kanal açma hizmetini dünya çapında uzun yıllardır pek çok kişi kullanmaktadır. Her geçen gün kullanıcı sayısını arttıran Youtube’da bazı kanal sahipleri çeşitli sebeplerden dolayı Youtube kanallarını kapatmaya karar verebilirler. Bunun temel sebeplerinden biri de kişilerin artık kanallarına yeterince zaman ayıramamaları gelmektedir. Buna istinaden paylaştıkları geride kalsın istemeyen kullanıcılar Youtube kanalı nasıl kapatılır sorusunun yanıtını araştırmaktadırlar.

Kanalını kapatma düşüncesi ile araştırma yapan Youtube içerik üreticilerine şunu belirtmeliyiz ki hesabınızı sildiğiniz anda kanalınızda gerçekleştirilen paylaşımların tümü kalıcı olmak üzere silinmektedir. Yani burada videolar, yorumlar, mesajlar, oynatma listeleri, izleme geçmişleriniz gibi tüm içerikler kastedilmektedir. Bu yüzden Youtube kanalınızı kapatmak gibi acele ve önemli bir karar vermeden önce iki kez düşünün. Bunun bir diğer alternatifi olan kanalınızı bir süreliğine gizlemek seçeneğini gözden geçirin. Böylelikle hem içeriklerinizi hem de emeğinizi korumuş olursunuz. Elbette bu süre uzadığı takdirde abone kayıpları yaşamanız çok muhtemel olduğu için bu arayı çok uzun tutmamalısınız. Bu yazımızda Youtube kanalını silmek ve Youtube kanalını gizlemek için yapmanız gereken tüm adımları sizler için paylaştık. 

Youtube Kanalı Nasıl Gizlenir?

Youtube kanalınızı gizleme kararı aldıysanız çok şanslısınız, içerikleriniz olduğu gibi korunacak. Silinecek olan tek şey yorumlar ve verdiğiniz yanıtlardır. Ancak diğer gönderiler ve aboneler silinmeyecektir. Youtube kanalınızı gizleme kararı aldığınızda şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • İnternet tarayıcınızdan Youtube hesabınıza giriş yapın.
  • Ekranın solunda bulunan menüyü tıklayın ve bu menüden ayarlar butonuna basın.
  • Buradan kanal seçeneğine gidin ve bu başlık altında gelişmiş ayarlara tıklayın.
  • Bu aşamadan sonra Youtube içeriğini kaldır seçeneğine tıkladığınızda Youtube sizi yönlendirecektir.
  • Sayfanın açılmasının ardından içeriğimi gizlemek istiyorum seçeneğine tıklayın ve hangi özellikleri gizlemek istediğinize dair seçenekleri işaretleyin.
  • İşlemi tamamlamak için “hesabımı gizle” butonuna basın.

Daha sonra hesabınızı tekrar kullanmak isterseniz, yeniden bu adımları uygulamanız yeterli olacaktır. Böylelikle video ve abone kaybetmeden gönül rahatlığıyla dinlenebilirsiniz.

Youtube Kanalı Nasıl Silinir?

Artık Youtube kanalınızı kullanmak istemediğinize eminseniz aşağıdaki adımları izleyerek Youtube hesabınızı silebilirsiniz.

  • Tarayıcınız üzerinden Youtube hesabınıza giriş yapın.
  • Sayfanın solundaki menüye girin ve bu menüde ayarlar seçeneğine tıklayın.
  • Burada göreceğiniz seçeneklerden kanal seçeneğine girin ve gelişmiş ayarlara ilerleyin.
  • Burada tıpkı yukarıdaki gibi “Youtube içeriğini kaldır” butonuna basın ve ardından hesap açmanız talep edildiğinde giriş yapın.
  • Youtube hesabınızı silmek için “içeriğimi kalıcı olarak silmek istiyorum” seçeneğine basın.
  • Sonrasında doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra tekrardan içeriğimi sil seçeneğine tıklayarak işlemi tamamlayın.

Bunların dışında merak edilen sorulardan biri de “telefondan Youtube hesabı kapatılır mı” ve “başkasının Youtube hesabı nasıl kapatılır” olarak belirlenmiştir.

Youtube ne yazık ki telefondan hesap kapatma özelliğine sahip değildir. Ayrıca eğer başka bir kullanıcının hesabını kapatmak istiyorsanız, bunun için de kişinin hesap şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bu durum söz konusu değilse Youtube şikâyet et butonu ile hesabın kapatılmasını talep edebilirsiniz.