Tiktok'ta Hesap Nasıl Engellenir?

Tiktok, çıktığı ilk günden itibaren pek çok sosyal medya kullanıcısı tarafından aktif kullanılan, çeşitli eğlenceli içerikler üretilerek geniş kesimlere hitap eden bir sosyal medya platformudur. Bu uygulamayı kullanan insanlar yaş olarak birbirinden çok farklı olsa da genel olarak genç bireyler tarafından daha sık kullanılmaktadır. Tiktok'ta amaç anlatılmak ya da gösterilmek istenen içeriğin çok kısa bir zamana sığdırılması ve kullanıcılar ile paylaşılmasıdır. Instagram Reels videoları da aynı mantık ile çıkarılmış olan bir özelliktir. 

Tiktok kullanıcıları, yüksek sayıda takipçiye ulaşıp video izlenmeleri de belirli bir seviyeye gelince Tiktok tarafından para kazanabilmektedirler. Diğer sosyal medya platformlarından farklı olarak içerik üretirken para kazanmaya imkan veren bu platform hemen herkesin ilgisini çekmeyi de başarmıştır. Dünya çapında içerik üreticileri, reklam yapacak olan bireyler ve daha pek çok kişi tarafından bu uygulama rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Tiktok videoları paylaşılırken videonun altına bazı etiketlerin yazılması ile videonun ulaşacağı kitle genişletilebilmekte ve bu videolar keşfet kısmına düşerek daha kısa sürede yüksek izlenme sayılarına ulaşmaktadır. Şu ana kadar anlattığımız olumlu özelliklerin yanında kullanıcılar kimi zaman istenmeyen ve rahatsız edici durumlar ile karşılaşabilmektedir. Videoların altına yapılan rahatsız edici yorumlar videoyu paylaşan kişiyi rahatsız edebilmektedir. Ya da başka hesapları taklit eden kimi hesaplar da bulunabilmektedir. Bu gibi durumlarda kullanıcılar bu hesabı engelleyerek bu kişiye ait içerik ve yorumları görmeden uygulamayı kullanabilmektedir. Peki Tiktok'ta hesap nasıl engellenir? İşte bu sorunun cevabını aşağıda detaylı olarak anlattık.

Kullanıcıları Engelleme

Tiktok'ta videolarınızın çok sayıda izlenmesi için videolarınızı altına çeşitli etiketler yazabilir ve böylece bu etiketler ile paylaşılmış videoları izlemek isteyen kullanıcıların keşfet sayfalarında yerinizi alabilirsiniz. Fakat hesabı gizli olan hesaplar ne yaparlarsa yapsınlar paylaşımları sadece onları takip etmesine izin verilen kullanıcılar ile paylaşılır. Bu durum da videoların izlenme sayısının hayli düşük kalmasına sebep olur.

Yüksek izlenme sayısı için hesabın açık olması çok önemlidir. Fakat açık hesaplarda yapılan paylaşımlar herkes tarafından görülebildiği için Tiktok uygulamasını amacının dışında kullanan bireyler tarafından rahatsız edici yorumlar almak da mümkün hale geliyor. Yine aynı şekilde istemediğiniz kişilerin tüm paylaşımlarınızı görmesi de mümkün oluyor. Bu gibi durumlarda kullanıcıları engelleyerek paylaşımlarınıza yorum yapmalarını engelleyebilir hatta direkt olarak paylaşımlarınızı görmelerini engelleyebilirsiniz. Tiktok'ta hesap nasıl engellenir sorusunu soran kullanıcılar aşağıdaki adımları sırası ile takip ederek diledikleri kullanıcıları kolaylıkla engelleyebilir:

  • Tiktok uygulamasına kullanıcı adınız ve şifreniz ile giirş yapın.
  • Engellemek istediğiniz kişinin profiline girebilmek için arama butonunda yer alan kutucuğa dilediğiniz kullanıcının kullanıcı adını girin.
  • Karşınıza çıkan kişinin profil sayfasında sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine tıklayın. Burada çeşitli seçenekler bulunmaktadır.
  • Bu seçenekler içerisinde engelle ögesine dokunarak engellemek istediğiniz bireyi engellemiş olursunuz.

Bu kullanıcıların engelini dilediğiniz zaman kaldırmanız da mümkündür.

Kullanıcıların Engelini Kaldırma

Tiktok uygulamasında engellemiş olduğunuz kullanıcıların engellerini dilediğiniz zaman çok kolay bir şekilde kaldırabilirsiniz. Kullanıcı engellerken uyguladığınız adımların benzerlerini kullanarak bunu yapmak mümkündür. İşte Tiktok'ta kullanıcı engelini kaldırma adımları:

  • Engellemiş olduğunuz kullanıcının kullanıcı adını Tiktok hesabınıza giriş yaptıktan sonra uygulamada yer alan arama butonuna girin.
  • Daha sonra kişinin profiline tıklayın. Profilde sağ üst köşede yer alan üç nokta simgesine dokunun ve kişinin engelini kaldır seçeneğine tıklayın.

Böylelikle dilediğiniz zaman dilediğiniz kullanıcıları çok rahat bir şekilde engelleyip yine aynı şekilde engellemiş olduğunuz kişilerin de engelini kaldırabilirsiniz.

Birinin Sizi Engelleyip Engellemediği Nasıl Anlaşılır?

Tiktok'ta sizi engellediğini düşündüğünüz kişinin sizi engelleyip engellemediğini öğrenmek için bu kişinin kullanıcı adını arama butonuna yazın. Eğer arama yapınca herhangi bir sonuç çıkmazsa bu kişi sizi engellemiş ya da Tiktok hesabını kapatmıştır. Burada dikkat edilmesi gereken husus her kullanıcının kendine özel kullanıcı adının olması sebebi ile arama butonuna yazılan kullanıcı adının hatasız bir şekilde yazılmasıdır. Eğer kullanıcı adını doğru bir şekilde arama butonuna girdiğinize emin iseniz çok büyük bir ihtimalle bu kullanıcı paylaşımlarına erişiminizi ve yorum yapmanızı da önlemek adına sizi engellemiştir.