Tiktok Videolarının Dili Nasıl Değiştirilir?

Tiktok videolarını izlerken bunun farklı dillerde nasıl olduğunu merak edebilirsiniz ya da bilmediğiniz dillerde Japonca, Çince veya Korece bir içeriğe bakarken içeriğin açıklama kısmında neler yazdığını öğrenmek isteyebilirsiniz. Bireyler az çok Latin harfleri ile yazılan içerikleri okuyabilse ve tahmin edebilse de farklı alfabeleri olan dillerde herhangi bir şeyi tahmin etmek imkansızdır. Peki, Tiktok videolarının dili nasıl değiştirilir?

Tiktok Videolarının Dilini Değiştirme

Tiktok videolarının dilini değiştirme işlemi videoları kendinize göre özelleştirebildiğiniz özelliklerden bir tanesidir ve sıklıkla pek çok kullanıcı tarafından video içeriklere farklı özelleştirmeler yapılmaktadır.

Diyelim ki bu sıralar yabancı dil kursuna gidiyorsunuz ve dilinizi geliştirmek için tüm akışınızdaki video içeriklerin öğrendiğiniz dilde karşınıza çıkmasını arzu ediyorsunuz. Bu durumda izlemeniz gereken yol şu şekildedir:

  • İlk olarak profil bölümünüze girmeli ve sağ üst köşedeki üç nokta işaretine tıklayarak menüyü açmalısınız.
  • Menüde bulunan farklı satırlar arasından İçerik Tercihleri bölümünü bularak dokunun.
  • Burada karşınıza açılan listede yer alan Video dilleri kısmı bulunmaktadır, buna dokunun.
  • Sonrasında Dil ekleme seçeneğine tıklayıp dilediğiniz dil tercih edin.

Bundan sonra artık Tiktok karşınıza tüm içerikleri burada seçtiğiniz dilde çıkaracaktır.

Yorumları Türkçeye Çevirme

Bazen tüm akışın videolarını değil tek bir videonun altında açıklama bölümünde yer alan yazıların ya da içeriğe yapılan yorumların Türkçede ne anlama geldiğini öğrenmek isteyebilirsiniz.

  • Bunun için içeriğin sağ kısmında yer alan üç noktalı bulut işaretine dokunun.
  • Karşınıza açılan içeriğe yapılmış tüm yorumlar listesinden çevirmek istediğiniz yorumun üzerine gelerek parmağınızı karşınıza bir liste açılana kadar basılı tutun.
  • Ardından karşınıza bir liste çıkacak ve burada Çeviri şeklinde bir yer bulunuyor.
  • Çeviriye dokunduğunuzda Tiktok’ta saniyeler içerisinde bir videonun Türkçe anlamını öğrenebilirsiniz.

Eğer videolarınız yabancı kişiler tarafından izlenmişse ve size yorum gelmişse bunları tek tek Google Translate’e yazarak çevirmek yerine bu teknik ile hızlı bir biçimde çeviriyi öğrenebilirsiniz.

Karşınıza çıkan çeviri her zaman mükemmel bir Türkçe olmayabilir. Kırık Türkçe şeklinde düşünerek en azından yorumun ana fikrini anlamış olacaksınızdır. Aynı zamanda sadece Tiktok değil diğer sosyal medya platformu olan Instagram da ise Türk beğeni satın al hizmetinden yararlanabilirsiniz.