Tiktok Videoları Nasıl Favorilere Eklenir?

Instagram’da gezinirken beğendiğimiz videoları kaybetmemek adına kaydetme bölümüne ekleriz ve daha sonra bunları profilimize girdiğimizde toplu bir şekilde görüntüleyebiliriz. Tiktok’ta bir videoyu profilimizin içerisinde bir yerlere ekleyerek tekrar bakmak istediğimizde bunu favorilere eklememiz gerekmektedir. Peki, Tiktok videoları nasıl favorilere eklenir?

Tiktok Videolarını Favorilere Ekleme

Tiktok videolarındaki içerikler zaman zaman yemek tarifleri, kendin yap ya da alışveriş önerileri gibi içerikler olduğunda bunları başka bir gün tekrar işimize yarayabileceği için saklamak isteyebiliriz. Eskiden videoları direkt olarak telefonumuzun galeri bölümüne indirebiliyorduk. Ancak bu özellik hem artık kaldırılmış durumda hem de telefonumuzda fazlaca yer işgal etmesi söz konusu.

Bu nedenle içerikleri saklamak istediğimizde favorilere ekleme işlemi yapmamız daha uygun olacaktır. Bunun için izlemeniz gereken işlem basamakları şu şekildedir:

  • İlk olarak beğendiğiniz videonun orta kısmına uzun bir şekilde karşınıza bir liste çıkana kadar basılı tutun.
  • Sonra karşınıza çıkan listeden ‘Favorilere Ekle’ kısmına dokunun.

Ardından bu içerik favorilerinize eklenmiş olacaktır. Tekrar bu içeriğe göz atmak için profilinize giderek Profilinizi düzenle kısmının sağında bulunan Favoriler bölümüne dokunun. Burada karşınıza tüm favorilerinize eklediğiniz içerikler çıkacaktır. Bu sayede telefonunuzda fazla yer kaplamadan tüm saklamak istediğiniz Tiktok içeriklerini her daim elinizin altında tutabilirsiniz.

Ses veya Efektleri Favorilere Ekleme

Ayrıca Tiktok’ta Instagram’dakinden farklı olarak etiket, ürün, ses ve efektleri de favorilerinize ekleyebilirsiniz.

Diyelim ki bir ses dosyası üzerinden video çekmek istiyorsunuz ama şuan zamanınız yok. Daha sonra beğendiğiniz efekt ya da ses ile içerik oluşturmak için bunları favorileriniz bölümüne eklemeniz mümkün. Bunun için:

  • İzlediğiniz video içerikte bulunan sesin adına ya da efektin adına dokunun.
  • Ardından karşınıza bu ses ya da efekt ile oluşturulmuş içeriklerin olduğu bir sayfa açılacaktır.
  • Açılan sayfadan orta bölümde yer alan Favorilere Ekle bölümüne dokunduğunuzda işlem tamamdır.

Yeniden efekti ya da sesi bulabilmek için profilinizdeki favoriler bölümüne girip burada üst tarafta bulunan Efektler veya Sesler bölümüne baktığınızda göreceksiniz. Bu bölüm sadece sizin için açık olacak şekildedir. Takipçileriniz burada yer alan favorilerinizi görüntüleyemezler.