Tiktok Video Çekerken Flaş Nasıl Açılır?

Tiktok her geçen gün yeni kullanıcılar kazanmakla birlikte, bir fenomen olmak ve kendini büyük kitlelere göstermek isteyen milyonlarca kişi içeriyor. Bu noktada kaliteli içerikler üretmek için en iyi kameralar ile çekim yapan kullanıcılar, flaş özelliklerini de merak etmektedir.

Sosyal mecraların yeni yıldızı Tiktok uygulaması içerisinde pek çok farklı filtre ve müzik seçenekleri ile kullanıcılarına çeşitli içerikler üretme imkânı sunuyor. Bu sayede her geçen gün daha çok kullanıcı çeken Tiktok’ta videonun kalitesini belirleyen doğru ışık ve ses özellikleri de son derece önem arz ediyor. Yeterli ışık almayan yerlerde çekilen videoların kalitesi düşük ve bulanık bir görüntüye sahip olarak yükleniyor. Çeşitli programlarla üzerinde iyileştirme yapılmak istense de ne yazık ki bulanık videolarda iyileştirme yapmak çok mümkün değildir. Kullanıcılar ellerinden gelen en iyi imkanlarla video çektiklerinde en iyi sonuçları alırlar. Bu noktada bu sorunu çözmenin en kolay yolu da flaş açarak video çekmektir. Tiktok uygulamasında video çekerken flaş açmanın yolunu merak eden kullanıcılar için yazımızda açıkladık.

Tiktok Video Flaşı Nasıl Açılır?

Tiktok’ta en özgün içerikleri hazırlamak son derece büyük bir önem arz etmektedir. Özgün içeriklerin hazırlanmasında en önemli etken olan kaliteli video çekimleri için flaş açmak gerekmektedir. Her telefonda bulunan flaş özelliği ile artık karanlık ortamlarda da Tiktok videosu çekebileceksiniz. İşte en güzel içerikleri çekebilmeniz için uygulamanız gereken o adımlar:

  • Tiktok uygulamasına giriş yapın.
  • Video düzenleme kısmına gelin.
  • Bu ekranda yer alan flaş simgesine dokunun.

Böylelikle Tiktok flaş özelliğiniz aktive olacaktır. Aynı zamanda ön kamera ile video çekilirken de ön flaş açma seçeneği ne yazık ki bulunmamaktadır. Eğer flaşı kapatmak isterseniz aynı butona bir kere basmanız yeterlidir.

Tiktok Flaş Açılmıyor Hatası ve Çözümü

Tiktok’ta kamera bölümünden video çekerken flaş açmasına rağmen flaşın çalışmadığını belirten kullanıcılar mevcuttur. Bu duruma üç ana etken sebep olur. Bunların en başında uygulamanın güncellenmiş olması gerekmektedir. AppStore ve Google Play’dan uygulamanın durumunu kontrol etmelisiniz. Eğer uygulamanız güncelse flaşı tekrar açın ve problemin devam edip etmediğini öğrenin.

Uygulama güncel olmasına rağmen hala flaş açılmıyorsa, güncelleme yarım kalmış olabilir. Çözümü için ise telefonunuzda bulunan ayarlar başlığına gidin ve uygulama listesini görüntüleyin. Buradan Tiktok uygulamasına girin ve Tiktok verilerini temizleyin ve uygulamayı kaldırın. Sonrasında telefonunuza tekrar Tiktok indirerek flaş özelliğini kontrol edin.

Son olarak eğer silip tekrar yüklemek de etkili olmamışsa telefonunuzun flaşı bozulmuş olabilir. Bunun sorunun en garanti çözümü için bir teknik servise danışmanız önerilmektedir. Ancak son aşamaya gelmeden önce, yukarıda belirttiğimiz iki seçeneği de denemelisiniz.