Tiktok’ta Viral Olmak İçin Ne Yapılır?

TikTok, hedef kitlenizin dikkatini ilk 3 saniye içinde çekmeniz gereken hızlı tempolu bir sosyal medya platformudur. Videonuzu kaydırmadan hemen önce diğer kullanıcıların dikkatini üzerinize çekmek, bir videodan iyi bir verim alabilmenizde önemli bir faktördür.

Hedef kitlenizin sizi sonuna kadar izlemelerini sağlamak için dikkat çekici cümlelerle söze başlamanız çok önemlidir. Bu nedenle içeriğinizin tonunu ve konusunu dikkatli bir şekilde belirlemelisiniz. Bunu yaparak, TikTok'un videolarınızı giderek daha fazla izleyiciye sunma olasılığı giderek artacaktır.

Kitlenizin dikkatini hemen çekmenin başka çeşitli yolları olabilir ve sizin için en iyi olanı bulmak için farklı konularda başlarda biraz deneme yapmanız gerekebilir.

Güçlü bir video içeriği sunmanın bir örneği, şaşırtıcı bir soru sormak, kullanıcılarınıza "ekranı kaydırmayı bırakmalarını" söylemek veya benzersiz bir dönüş yaparken görüntüleyenlere videonuzun ne hakkında olacağını anında söylemektir.

Bunun dışında hemen hızlıca soru sormak da çok işe yaramaktadır. Ya da ‘Bir dakika vaktinizi bana verebilir misiniz?’ gibi merak uyandırıcı, gizemli hareket edebilirsiniz.

Tiktok’ta Viral Olmak

Tiktok’ta viral olmak için şunları yapabilirsiniz;

  • Tiktok’ta sık kullanılan etiketleri tespit ederek bunları kullanmalısınız.
  • Popüler müzikleri seçerek bunlarla içerik oluşturmalısınız.
  • Yeni kamera oyunları öğrenmelisiniz.
  • Video edit programları kullanarak içeriklerinizi profesyonel bir görünüm ile sunmalısınız.
  • İçeriklerinize kaliteli kısa ve özgün yazılar eklemelisiniz.
  • Zaman zaman canlı yayın özelliğini kullanarak takipçilerinizi arttırabilir ve hatta para kazanabilirsiniz. Canlı yayınınızı açarken etkili etiketler kullanmayı unutmamalısınız. Eğer yayın sırasında insanları konseptiniz konusunda etkilemeyi başarabilirseniz sizi merak edip profilinizde mutlaka gezineceklerdir.
  • İçerikleriniz her zaman özgün olmalıdır, hatta akımlara katılırken bile! Bir akım videosu çekerken özgün olmak her ne kadar zor gibi görünse de her zaman kendinizden akıma katabileceğiniz bir şeyler vardır. Bunları yapmak sizi farklı kılacağı için hedef kitlenizi arttırma konusunda çok yardımcı olacaktır.