Tiktok’ta Oluşturulan Sesin Aramalarda Çıkması Nasıl Ayarlanır?

Tiktok üzerinden bazı içeriklerinizi hazır ses dosyalarını kullanarak paylaşmayı tercih edebilirsiniz. Bu durumda takipçileriniz sizden gördüğü içeriği ses ikonuna tıklayarak kendileri için bu sesle içerik oluşturabilirler. Ancak eğer ki bunun yerine kendi sesinizi kullandıysanız Tiktok otomatik olarak buna sizin kullanıcı adınızı ekleyip yanına da ‘’-orijinal ses’’ gibi bir ifade belirtecektir. Bunu değiştirebilirsiniz. Değiştirmek için Tiktok’ta oluşturulan sesin aramalarda çıkması nasıl ayarlanır, bilmeniz gerekmektedir.

Tiktok’ta Kendi Ses Dosyana İsim Vermek

Tiktok içeriklerinde görsellik kadar içerikte kullanılan sesin de önemli son derece büyüktür. Bu nedenle bir ses dosyası oluşturduğunuzda bunun viral olacağından eminseniz mutlaka ses dosyanıza bir isim vermelisiniz.

Vereceğiniz ismin içeriğinizle bağlantılı olmasına, mümkünse insanlara bir şekilde sizi hatırlatmasına ve dikkat çekici olmasına dikkat etmelisiniz.

Tiktok’ta oluşturulan sesin aramalarda çıkması nasıl ayarlanır, diyenler için işlem basamakları şu şekildedir:

  • İlk olarak oluşturduğunuz sizin sesinize ait olan sesi paylaştığınız içeriğinizi açmalısınız.
  • Sonrasında sağ alt tarafta bulunan ‘dönen plak’ işaretine dokunun.
  • Karşınıza Ses/ müzik şeklinde bir başlık çıkacaktır. Buradaki düzenleme kısmına dokunun.
  • Sonrasında da sese istediğiniz biçimde bir isim verebilirsiniz. Kendi adınızı ekleyerek arasına başka bir yazı koyabilirsiniz, ses aramalarında kolayca herkesin karşısına çıkabilecek şekilde de ayarlayabilirsiniz.

Burada en çok dikkatli olmanız gereken konu müzik dosyasına sadece bir kere isim verebileceğinizdir. Bundan sonra Tiktok herhangi bir değişikliğe izin vermemektedir. Bu nedenle isim yazarken her türlü detayı düşündüğünüzden ve ismini doğru seçtiğinizden emin olmanız gerekmektedir. Aksi halde tekrar değişim yapamazsınız.

Tiktok’ta Ses İsmi Değiştirmek Neden Önemli?

Kullanıcılar beğendikleri bir ses olduğunda bunu direkt olarak sizin içeriğinizden alıp kullanamayabilir. Bunun için çok program kullanımı gerekebilir, ses dosyasını alıp da kendilerince bir içerik oluşturmak istediklerinde.

Sizin ses dosyalarınızı beğenip kullandıklarından sizi pek çok insanın takip etmek isteyeceğini de göreceksiniz. Bu durumda içeriklerinizin beğenisi, takipçi sayınızda artış olacaktır.

Tüm bunlar Tiktok’ta fenomen olmanızı kolaylaştırıcı etkiye sahip olan ve Tiktok üzerinden para kazanmanızı da kolaylaştıracak olan şeylerdir.

Ses ismi için size verebileceğimiz son tüyo ise ses dosyalarını etiketmiş gibi düşünerek isim vermenizin daha doğru olacağıdır. Bu sayede kişiler sizin videonuzu izlemese bile sizin oluşturduğunuz sesi arama butonuna bir şeyler yazdıklarında bulacaklardır ve dinlediklerinde hoşlarına giderse içerik oluşturacaklardır. Bu da sizi birkaç adım öne taşıyabilecek durumlardan biridir.