Tiktok’ta Nasıl Ünlü Olunur?

Günümüzde pek çok kişi influencer olma yolunda ilerlemek için kişileri en kolay üne kavuşturan sosyal medya platformu Tiktok’u tercih ediyor. Bu içeriğimizde Tiktok’ta nasıl ünlü olunur konusundan ve size tecrübe edilmiş en çok uygulanan durumlardan söz edeceğiz.

Son dönemlerin en popüler uygulaması olan Tiktok başlangıçta ülkemizde yoğun bir ön yargı problemine maruz kaldı. Ancak daha sonra eğlenceli ve kendine özgü canlı yayın, keşfet akışı vb. özellikleri sayesinde bugün hemen herkesin hesabının bulunduğu en yaygın sosyal medya platformlarından biri halini almıştır. Peki, Tiktok’ta nasıl ünlü olunur, bunun için nelere dikkat etmeniz ve hesabınızı nasıl güçlendirmeniz gerek?

Özgün Olmak

Günümüzde en çok üzerinde durulan konulardan biri özgün olmak. Herkesin sosyal medya platformlarında birbirini taklit ettiklerini ve kendine has çok az sayıda hesap kullanıcısının olduğunu gözlemlemiş olabilirsiniz. Bu durumu lehinize kullanmak adına özgün olmaya dikkat etmelisiniz.

Ayrıca içeriklerinizin ve duruşunuzun özgün olması sizi daha kaliteli bir kitlenin takip etmesine de yardımcı olacaktır. İçerikleriniz çok fazla tepki çekmeyeceği için takipçi ve izlene düşüşü problemleri ile karşı karşıya kalmanız da çok olası olmayacaktır.

Tiktok’ta Nasıl Fenomen Olunur?

Fenomen kelime anlamı olarak ‘olay’ demektir. Sosyal medya fenomenlerinin her yaptıkları olay haline gelip kullanıcılar arasında dilden dile aktarılıp çokça konuşulduğu için bu şekilde sosyal medyanın ünlülerine bu şekilde bir yakıştırma yapılmıştır. Yani, fenomen olmak derken Tiktok’ta nasıl ünlü olunur; bundan söz ediliyor.

  • Çok güçlü ve dikkat çekici bir kullanıcı adı bulmalısınız.
  • 15 – 60 saniyelik güçlü içerikler üretmelisiniz. Sıkıcı olmamak adına 15 saniyelik etkili içerikler daha dikkat çekicidir.
  • Hesabınızın zaman zaman analizini yaparak hatalarınızı, eksikliklerinizi ve güçlü yönlerinizi tespit edin. Bu sayede bir sonraki içeriklerinizi bunlara göre düzenlemeye devam edebilirsiniz.
  • Etiket kullanımını çok etkili ve doğru seçimler ile gerçekleştirmelisiniz.
  • İlk içeriğinizden son içeriğinize kadar her birinin kalitesine çok dikkat etmelisiniz.
  • Zaman zaman akımlara da katılmalısınız. Ancak herkesin yaptığı aynı kamera oyunları sizin farkınızı ortaya koyabilmeniz için yeterli olmayacaktır. Bunun için kendi stiliniz ile çektiğiniz akım videosuna eklemeler – çıkarmalar yapmalısınız ki özgünlüğünüzü burada da konuşturabilesiniz.