Tiktok’ta Nasıl Kendi Sesimle İçerik Oluşturabilirim?

Tiktok üzerinden yaptığınız paylaşımlarınızı zenginleştirmek için içeriklerinize kendi sesinizi ekleyerek farklı şeyler deneyebilirsiniz. Artık sürekli olarak diğer videolara ait olan dublajları ya da müzikleri kullanmaktan sıkıldıysanız bu işlemi gerçekleştirmek size iyi gelecektir. Ayrıca yaratıcı olan sesler üzerinden insanlar sizin sesinizi kullanıp da videolar çekebilir ve bu da sizi fenomen haline getirebilir. Bu şekilde ünlü olan Tiktokerlar bulunmaktadır. Tiktok’ta nasıl kendi sesimle içerik oluşturabilirim, diyenler için şimdi bunun yapılışını açıklayalım.

Tiktok’ta Ses Özelleştirme

Tiktok üzerinden sesinizi özelleştirerek size ait olan bir video oluşturmak için yapmanız gerekenler şu şekildedir:

  • İlk olarak nasıl bir ses kaydı alacağınıza dair bir plan oluşturmalısınız. Kuracağınız cümleler ile çekeceğiniz video içeriğin birbiri ile uyumlu olması son derece önemlidir.
  • Sonrasında videonuzu telefonunuza kayıt ederek bir video dosyası oluşturun.
  • Sonra sağ alt köşede yer alan paylaşma ikonuna tıklayarak karşınıza çıkan menüden ‘Save Video’ kısmına dokunun. Videoyu kaydet kısmı olarak da karşınıza çıkabilir.
  • Sonra Tiktok üzerinden paylaşmak istediğiniz videonuzu ayarlayın, kırpın veya düzenleyin ve Tiktok’un paylaşım ekranına yükleme yapın.
  • Yüklediğiniz videoya Gizlilik ayarları kısmından ‘Bu videoyu kim izleyebilir’ yerine girip ‘Özel’ şeklinde değiştirin. Çünkü henüz ayarlarınız bitmedi ve son hali olmadığı için birilerinin videonuzu izlemesini istemiyorsunuz.
  • Ardından profil kısmınıza giderek sadece size görünür olan bu videonuzu açın ve sağ alt köşesinde yer alan plak ikonuna dokunun.
  • Son olarak karşınıza çıkan ‘bu sesi kullan’ kısmına dokunun ve videonuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Bu şekilde pratik olarak kendi sesinize ait şarkı, dublaj gibi pek çok farklı biçimde kayıtlarla özgün içerik oluşturabilirsiniz. Ardından içeriğiniz çok tutarsa bireyler sizinle düet yaptıkları içerikleri paylaşacaktır ya da direkt olarak sesinizle video oluşturacaklardır.

Kendi Şarkılarınızı Paylaşın!

Eğer ki Tiktok üzerinden sesinizle bir yerlere gelmek istiyorsanız bol miktarda şarkı kaydı almalısınız. Ardından üst kısımda size söz ettiğimiz adımları devam ettirerek video içeriklerinizi oluşturabilir ve ses kayıtlarınız ile ün yakalayabilirsiniz.

Bunun için etiket kullanımlarınıza ve paylaşım yaptığınız saatlere kendi hedef kitlenizi analiz edip de özen göstermeye dikkat etmelisiniz.

Tiktok’ta nasıl kendi sesimle içerik oluşturabilirim, diyen kişiler için umarız içeriğimiz faydalı olmuştur.