Tiktok’ta İstemediğiniz İçeriklerin Karşımıza Çıkmasını Nasıl Engelleriz?

Tiktok’ta gezinirken bazı içerikler bizim görmek istemediğimiz biçimde yapılmış olabilir. Bu tür içeriklerin karşımıza çıkmasını engelleyerek daha rahat bir şekilde bu platformda zaman geçirmek isteyebiliriz. Bazen çocuklarımızın bizim telefonumuz üzerinden hesabımızda zaman geçirirken karşısına onun yaşının uygun olmadığı içeriklerin çıkmasından da rahatsız olabiliriz. Peki, Tiktok’ta istemediğiniz içeriklerin karşımıza çıkmasını nasıl engelleriz?

Tiktok Kısıtlı Mod

Tiktok keşfet ya da ana sayfadaki akışta gezinirken herhangi bir nedenden dolayı istemediğiniz, rahatsız olduğunuz içeriklerin önünüze çıkmasını engelleyebilirsiniz.

Hoşunuza gitmeyen video içeriklerin karşınıza çıkmasını engellemek için beğenmediğiniz videolarda genel olarak kullanılan etiketleri incelemelisiniz. Bunları tespit ettikten sonra bu etiketi engelleyerek karşınıza bu etikete sahip olan herhangi bir videonun çıkmasının önüne geçebilirsiniz.

  • Bunun için Tiktok’un Kısıtlı Mod özelliğinden yararlanmanız gerekmektedir. Bu özelliği aktif hale getirebilmek için şu şekilde işlem yapmanız gerekmektedir:
  • Ben seçeneğine dokunarak hesabınızın profil bölümüne giriş yapın.
  • Ardından sağ üst köşede yer alan üç nokta sembolüne tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekrandaki listeden Dijital Ferah isimi bölümü bularak giriş yapın.
  • Burada karşınıza açılan ekranda Kısıtlı Mod seçeneğine dokunun.
  • Ardından Kısıtlı Modu Aç kısmına dokunun.

Kısıtlı Mod seçimi yaptıktan sonra herhangi bir şekilde etiket bildirme, video bildirme gibi şeyler yapmanıza gerek kalmadan Tiktok kendi algoritmasında bazı kullanıcılar için sakıncalı olabileceğini düşündüğü videoları sizden uzak tutacaktır. Ancak yine de karşınıza Kısıtlı Mod açıkken sizi rahatsız eden bir video çıkarsa bunu videoyu bildirerek akışınızdan kaldırmalısınız.

Rahatsız Olduğunuz Videoyu Şikayet Etme

Eğer karşınıza zaman zaman akış içerisindeyken çıkan bir video varsa bu videoyu şikayet ederek karşınıza tekrar çıkmasının önüne geçebilirsiniz.

Bunun için Kısıtlı Mod kullanmanıza gerek yoktur.

  • Akış sırasında denk geldiğiniz bir videoyu rapor etmek adına videonun orta kısmına uzun bir şekilde basılı tutun.
  • Karşınıza açılan ekrandaki ‘ilgilenmiyorum’ butonuna dokunun. Ardından Tiktok bu videoyu bir daha karşınıza çıkarmayacağı gibi buna benzer olarak algoritmasında nitelendirdiği videoları da akışınızdan uzak tutacaktır.