Tiktok’ta Düet Nasıl Yapılır?

Tiktok’ta yapılan ve asla modası geçmeyen içerik paylaşım türlerinden biri de düet şeklinde yapılmış içeriklerdir. Bu şekilde içerik üretmek ve diğer insanların size katılıp düet yapmasını sağlamak için Tiktok’ta düet nasıl yapılır, sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz.

Ya da başka bir içeriğin düetine nasıl katılım sağlayabileceğinizi de merak ediyor olabilirsiniz. Bunların her ikisini de sizin için açıklayacağız.

Tiktok Düet Nedir?

Her çeşit etkileşimde aksiyon alınacak birçok yöntem bulunur. Bunlardan en kalitelisi ise düet yapmak olabilir. Düet yapmanın kısa bir açıklaması olacak ise düeti açık bir videoyu izlerken sizin yanda durarak çektiğiniz videonuzun yayınlanmasıdır. Düet yöntemi ile Tiktok platformu üzerinden binlerce kişi fenomen olmuştur veya olma yolunda ilerlemektedir.  

Düet İçeriği Hazırlama

Tiktok düet içeriği hazırlamak için ve sizinle düet yapması için diğer bireyleri davet etmek için normal içerik oluşturmanız yeterlidir. Ancak paylaşım yapmadan önce sizinle düet yapılabilmesi için bunu etkinleştirmeniz gerekmektedir.

Etkinleştirmeniz durumunda düet ile ilgili etiketleri içeriğinize eklemeyi unutmamalısınız. Ayrıca diğer kullanıcıları sizinle düet yapması konusunda teşvik etmek için içeriğinizin sonunda bununla ilgili cümle kurmayı ya da en sonda yazı şeklinde sizinle düet yapılmasını istediğiniz konusunda bir şeyler paylaşmayı da unutmamalısınız.

Bu sayede kullanıcılar düet bakımından teşvik edileceklerdir. Bu yöntemi sıklıkla kullanarak hesabındaki takipçi ve beğeni sayılarını arttıran pek çok kullanıcı bulunmaktadır. İnsanlar sizinle düet yaptıkça sizin içeriğiniz başkaları tarafından sürekli olarak paylaşılmış olacaktır.

Bu yüzden takipçilerinizi arttırmak adına en son kısma kullanıcı adınızı mutlaka yazmalısınız. Dikkat çekici bir biçimde yazarsanız takipçilerinizde gerçekten de artış olduğunu görebilirsiniz.

Düete Katılma

Tiktok’ta bir arkadaşınız ya da ünlü bir hesabın düet videosuna katılmak istiyorsanız bunun için izlemeniz gereken yol şu şekildedir:

  • İlk önce düet yapmak istediğiniz videoyu seçim.
  • Sonrasında da video sayfasında paylaş kısmına dokunun.
  • Ardından size bir seçenek sunulacaktır.
  • Bu seçenekler arasında Düet diye bir bölüm göreceksiniz. Buna da dokunun.
  • Buna dokunduktan sonra ekranınız ikiye ayrılır.
  • Seçtiğiniz video ayrı bir ekranda siz ayrı bir ekranda yer alırsınız.
  • Normalde nasıl video içeriği üretiyorsanız gerisi tamamen aynıdır. Ortadaki kayıt butonuna dokunarak video çekebilirsiniz.

Ünlü hesaplar ile yapılan düetler keşfete daha kolay düşmektedir. Tiktok’ta pek çok kişi bu şekilde ünlü olup kendi parasını kazanmaya başlamaktadır. Bu nedenle bu özelliği gerçekten efektif kullanırsanız fenomen olma yolunda inanılmaz işinize yarar.

Tiktok Düet Video Nasıl Yapılır? 

Videolara düet olarak oluşturacağınız videolar kesinlikle düet yaptığınız video ile alakalı eleştirel, komiklik katıcı veya öznel olmalıdır. Alasız bir düet videosu asla işe yaramayacaktır. Düet videosu yapmak için;

  1. Düet videosu çekecek videoyu bulun.
  2. Video'nun sol altında bulunan [...] simgesine tıklayın.
  3. Açılan pencerede Düet yazısına dokunun.

Bu işlemleri tamamlanmanızın ardından size video çekme alanı açılıcaktır. Burdan videonuzu çekip online olarak hemen yayınlayabilirsiniz.