Tiktok’ta Canlı Yayın Açamıyorum

Tiktok canlı yayın açamıyorum şeklinde bir problem ile karşı karşıya iseniz bunun öncelikle oldukça yaygın görüldüğünü bilmeniz gerekmektedir. Ancak problemin ana sebebi her kullanıcıda farklı şekilde gelişebilir.

Günümüzde hemen her birey ya da işletmenin Tiktok hesabı bulunuyor. Buradaki canlı yayın özelliği kullanılarak para kazanan hatırı sayılır bir kesim var. Popüler olmak, potansiyel müşteri kitlesini arttırmak, takipçi sayısını arttırmak, bir topluluk halinde eğlenmek ve Tiktok hediyelerinden kazanarak gelir sahibi olmak gibi birbirinden farklı birçok sebebe bağlı olarak bireyler Tiktok canlı yayın özelliğini kullanmayı tercih ediyor.

Kendisine Tiktok tarafından bir sebep belirtilmeden Tiktok’ta canlı yayın açamıyorum diyen kişilerin neden bu problemi yaşadıkları ve nasıl çözebilecekleri konusunda yardımcı olmak adına içeriğimizi okumaya devam edin.

Tiktok Canlı Yayın Açamama

Tiktok canlı yayın açamama sorunu yaşamanızın muhtemel sebepleri şunlar olabilir:

  • Tiktok tarafından hesabınızın canlı yayın engeli yaptırımına maruz bırakılması
  • Akıllı telefonunuzun güncel olmaması
  • Tiktok uygulamanızın güncel olmaması
  • Güncelleme yaparken hata alıyor olmanız

Bu sorunları tespit etme ve çözme konusunda daha kapsamlı bilgi verebilmek için şimdi bunları alt başlık halinde inceleyelim.

Tiktok Tarafından Canlı Yayın Engeli

Tiktok canlı yayın engeli yaptırımı size uygulanıyorsa ne yazık ki bir süre engelin kalkması için beklemek zorundasınız. Bu süreç başlarda çok kısa tutulmaktadır ve eğer engel yemenize yol açan eylemi devam ettirirseniz daha uzun süreler ceza almaya başlayabilirsiniz. Birkaç ceza sonrasında hesabınıza erişim engeli ve hesabınızın kalıcı olarak kapatılması gibi problemler de yaşayabilirsiniz.

Bunun olmaması adına Tiktok topluluk kurallarını okumalı ve bunları ihlal etmeyecek şekilde hareket etmelisiniz. Tek seferlik cezalar kısa süreli olup çok fazla dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle ilk cezadan sonra hatalı eylemenizi düşünüp bunu tekrar etmemeniz tekrar bu sorunu yaşamanızı engeller. Bazı ihlaller şu şekildedir:

  • Dürüstlük ve güvenilirlik
  • Aşırı şiddet içeriği
  • Platform güvenliği
  • Taciz ve zorbalık
  • Yaş güvenliği
  • Yasa dışı faaliyetler ve ayarlı ürünler
  • Nefret içerikli davranış
  • İntihar, kendine zarar verme ve tehlikeli eylemler

Akıllı Telefonun Güncel Olmaması

Akıllı telefonunuz güncel olmadığı zaman Tiktok canlı yayın özelliği de dahil olmak üzere pek çok uygulamanız hatalar verecektir. Telefonunuzu güncellediğinizde bu sorun hemen ortadan kalkacaktır.

Bunun için akıllı telefonunuzun markasına ait web sitesine girip model bilgisini araştırarak nasıl cihaz güncellemesi yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Tiktok Uygulamasının Güncel Olmaması

Tiktok’ta canlı yayın açamıyorum şeklinde problemi olan kişilerin bazen cihazına indirdiği Tiktok uygulaması güncelliğini yitirmiştir.

Uygulama güncellemesini yapmak için Google Play Store ya da AppStore’a girip buradan uygulamanın adını yazıp güncellemeyi yapmalısınız.

Tekrar bu şekilde problem yaşamamak adına otomatik güncelleme talimatı verebilirsiniz. Bu sayede Wi-Fi bağlantısının olduğu her yerde cihazınız yeni güncellemeleri otomatik olarak yapar.

Güncelleme Esnasında Hata

Tiktok güncellemesi sırasında hata alıyorsanız uygulamayı kaldırıp yeniden yüklemeniz sorunu çözebilir.

Eğer tüm bu önerilerimizi denediyseniz ve hala daha Tiktok canlı yayın açamıyorum diyorsanız Tiktok’un iletişim sayfasından yetkililere durumu bildirip teknik bir arıza olup olmadığını kontrol etmelerini talep edebilirsiniz.