Tiktok’ta Beğendiğim Videoları Nasıl Gizlerim?

Eğer Tiktok hesabınızı birilerinin karıştırma ihtimalinden şüphe ediyorsanız ya da çocuklarınız sürekli olarak sizin hesabınızda zaman zaman vakit geçiriyorsa Tiktok’ta beğendiğim videoları nasıl gizlerim, sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz.

Tiktok’ta varsayılan biçiminde profilinizi açtığınız zaman beğendiğiniz video kısımlarını Liked Videos adlı kategorisinden bakabilirsiniz. Bu videolar sadece size görünür değildir. sizi takip eden ya da hesabınız gizli değilse tüm herkes beğendiğiniz içerikleri görebilir. Bunu kaldırmak için şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

İlk olarak ana ekran kısmına geldiğinizde ekranın altında yer alan meniden ‘Ben’ seçeneğine dokunarak profilinize giriş yapmalısınız.

Sonrasında profilinizdeki sağ üst bölümde bulunan üç noktaya dokunarak karşınıza çıkan ekrandan ‘Gizlilik’ bölümüne dokunun.

Ardından burada karşınıza çıkan listeden ‘Beğendiğim videoları kim görebilir’ kısmına dokunarak burayı ‘sadece ben’ şeklinde güncellemeniz ve onaylamanız gerekmektedir.

Bundan sonra Tiktok’ta beğendiğiniz hiçbir içerik sizi takip eden bireyler tarafından bile görünmeyecektir. Ancak hesabınızı kullanan kişiler için farklı bir yol izlemelisiniz.

Çocuklar İçin Güvenlik

Hesabınızı çocuklarınıza vermekten endişeleniyorsanız bunun için de yapmanız gereken çocuğunuz için ayrı bir hesap açmaktır.

Hesaplar konusunda bazı uygulamalar telefonunuzdaki içerikleri kopya halinde tekrardan indirerek kullanmanıza izin vermektedir. Bu şekilde çocuğunuz için ayrı bir Tiktok uygulaması indirerek yeniden bir hesap oluşturabilirsiniz.

Ardından aile güvenliği modu bölümünden çocuğunuzun karşısına hangi içeriklerin çıkabileceği, hangilerinin çıkamayacağı durumunu kontrol edebilmeniz mümkündür. Ayrıca her iki hesabı birbirine bağlayarak çocuğunuzun hareketlerini gözlemlemeniz de mümkün.

Bu sayede çocuğunuzun Tiktok’ta zaman geçirirken;

  • Ekran zaman yönetimi yapabilmeniz
  • Kısıtlı mod sayesinde içeriklerin bazılarının karşılarına çıkmasını engellemeniz
  • Doğrudan mesajlara uygulayacağınız ayarlar sayesinde de çocuğunuzun kimler tarafından mesaj alıp gönderebileceğini denetlemeniz mümkündür.

Aile güvenli modu açma ile ilgili yazımıza göz atarak dana fazla bilgi sahibi olmak için şu linke tıklayabilirsiniz: https://kalitelitakipci.org/blog/tiktok-ebeveyn-denetimleri-nasil-acilir/