Tiktok’ta Başka Videoların Sesleri Nasıl Kullanılır?

Tiktok’ta başka videoların sesleri nasıl kullanılır, adlı içeriğimizde sizlere diğer videolarda gördüğünüz şarkıları ya da dublajları kullanarak kendi içeriğinizi nasıl oluşturabileceğinizden söz edeceğiz.

Tiktok’taki içerikler çoğu zaman aynı olduğunda takipçileriniz sizin tekrara düştüğünüzü fark ederek sizi takipten çıkacaktır. Bu durumda canlı yayın açtığınızda giden bildiriler yüzünden gelir kaybı bile yaşayabilirsiniz.

Tiktok’tan eğer ki para kazanma ya da ünlü olma gibi bir hedefiniz varsa diğer videolardaki sesleri mutlaka kullanmalısınız. Bunun için en çok kullanılan sesleri belirlemeniz oldukça büyük önem arz etmektedir.

İlk olarak tespit yapmak için beğendiğiniz ve sizin profil konseptinize uygun olduğunu düşündüğünüz bir ses ikonuna izlediğiniz videonun alt kısmından dokunarak giriş yapmalısınız.

Sonrasında yaptığınız girişten bu sese ne kadar çok kullanıcının içerik çektiğini ve aldıkları beğenileri görebilirsiniz. Üstelik Tiktok bu sayıyı net bir şekilde sağ tarafta size belirtmektedir. En son çekilen ve en çok beğeni, yorum alan içeriklerde kişilerin hangi etiketleri kullandığına göz atmayı unutmamalısınız. Buradan sizin işinize yarayacak etiketleri aklınıza not ederek sesi kullandıktan sonra içeriğinize bu etiketleri de eklemelisiniz.

Tiktok’ta Diğer Videoların Sesini Kullanma

Eğer ki Tiktok’ta başka videoların sesleri nasıl kullanılır, diye merak ediyorsanız ve yeni içeriğinizde başka bir videonun sesini kullanmaya karar verdiyseniz şu adımları takip etmeniz gerekmektedir:

  • İlk olarak Tiktok’un keşfet bölümünde gezinmelisiniz.
  • Beğendiğiniz bir sesi tespit edip bunun ne kadar izlendiğine sol alt kısımdaki ses ikonuna dokunarak inceleyiniz. Çok az içerik varsa keşfette dolaşmaya devam etmelisiniz. Sıklıkla çekilen ve akım haline gelmiş olan içerikler sizi ünlü olmaya ve para kazanmaya birkaç adım daha yaklaştıracaktır.
  • Sonrasında belirlediğiniz sesi kullanmak için yine aynı ses ikonuna dokununuz.
  • Karşınıza en alt orta kısımda ‘bu sesi kullan’ diye bir seçenek çıkacaktır.
  • Bunu seçtiğinizde Tiktok direkt olarak içerik üretme ekranına sizi ulaştıracaktır. İçeriğinizi hemen seçip paylayabilirsiniz.
  • Ancak eğer içeriğinizi önceden çektiyseniz bu sesi kullan kısmına dokunduktan sonra galeri bölümünden video ya da fotoğrafları ekleyerek paylaşım yapabilirsiniz. Etiketlerin önemini paylaşım sırasında kesinlikle atlamamalısınız.