Tiktok Şablonu Kullanmadan Nasıl Slayt Oluşturulur?

Tiktok üzerinde hazır slayt şablonları bulunmaktadır. Pratik bir şekilde bunlardan dilediğinizi seçip görselleri yüklediğinizde Tiktok kendisi bir slayt hazırlamaktadır. Sonrasında da içerik üzerinde ufak hazır editler yapabilirsiniz. Ancak eğer hazır şablonlardan hiçbiri aklınızda hazırlamak istediğiniz içerik için yeterli gelmiyorsa slayt hazırlamanın başka yolları da vardır. Tiktok şablonu kullanmadan nasıl slayt oluşturulur, merak edenler için bunu açıkladık.

Tiktok Şablonu Kullanmadan Slayt Oluşturma

Tiktok üzerinden kendi kişiselleştirilmiş slayt içeriğinizi hazırlamak için yapabilecekleriniz oldukça kolaydır. Görsellerinizi ve hangi müziği eklemek istediğinizi hazırladıysanız hemen size slaytı nasıl hazırlayabileceğinizi açıklayalım:

  • İlk olarak Tiktok’ta tüm içerikleri paylaşmak için yer alan ortadaki Artı ikonuna dokunun.
  • Bunun sol tarafında alt kısmında ‘Efektler’ şeklinde bir buton var. Buraya tıklayın.
  • Efekt seçenekleri karşınıza çıktığında Green Screen adlı efekti seçin.
  • Daha sonra sol üst tarafta yer alan Artı ikonuna tıklayarak galerinizde bulunan içeriğiniz için hazırladığınız fotoğraflardan birini seçin.
  • Kayıt tuşuna bir süre basılı tutun.
  • Sonra eklemek istediğiniz diğer fotoğraflar için de aynı işlemi tekrarlayın.
  • Öncesinde seçtiğiniz müzik ya da dublajı da seçerseniz görsellerinize seçtiğiniz müzik ya da dublaj da eşlik edecektir.
  • Son olarak içeriğinizi baştan sona izleyebilir ve beğenirseniz oluşturduğunuz slaytınızı paylaşabilirsiniz.
  • Keşfette yer almak için paylaşım zamanınızın saatine ve bol miktarda etiket kullandığınıza emin olmalısınız. Bunları atlamadığınız taktide içeriğiniz büyük ihtimalle tutacaktır.

Tiktok Hazır Şablonlar Üzerinden Slayt Paylaşımı

Bunların yanı sıra hazır şablonlar üzerinden de Tiktok’ta slayt paylaşımı yapabilirsiniz. İçeriğinizi hazırlamak için görsellerinizi rahat bulmak adına galeriden en üstlerde kaydedin.

Sonrasında pratik bir şekilde görselleri ekleyerek içeriğin içerisine ekleyin. Seçtiğiniz müziği ya da dublajı da içeriğe ekleyin.

Paylaşmadan önce içeriği beğenip beğenmediğiniz konusunda karar verebilmek adına mutlaka bir iki kere izleyin.

Son olarak yana kaydırarak birbirinden farklı görünüm efektlerine de bakabilirsiniz. Bu sayede içeriğinizin aydınlık, renk tonlaması ve kontrast gibi özellikleri değişecektir. En beğendiğiniz haline getirdikten sonra içeriğinizi paylaşın.

Yine keşfete kolay düşmek için etiketleri kullandığınızdan ve paylaşım saatinizin sizin için doğru olduğundan emin olun.