Tiktok Kime Ait? Ne Zaman Çıktı? Hangi Ülkeye Bağlı?

Bir anda hayatımıza hızlı bir giriş yapan ve giderek yaygınlaşan hatta diğer uygulamaları etkisi altına alarak kendisine benzeyenlerini çıkaran Tiktok hakkında; Tiktok kime ait, ne zaman çıktı ve hangi ülkeye bağlı gibi pek çok soru merak konusu olmuştur.

Tiktok’un ortaya çıkardığı kısa video dönemi o kadar popüler bir hal aldı ki Instagram’dan gelen Reels hamlesi ve ardından Youtube’tan gelen Youtube Shorts hamlesi bu etkinin ne kadar büyük bir etki yarattığının en büyük kanıtıdır.

Tüm internet kullanıcılarını eğlendiren ve hızlı tüketim çağımızın hızlı görsel içeriklerini sosyal medya severlerle buluşturan Tiktok’un biraz tarihçesine giriş yapalım.

Tiktok Nedir ve Nasıl Kullanılır?

İlk olarak piyasaya sürülme tarihi 2016 yılının Ekim ayında gerçekleştirilmiş olan Tiktok hem Android hem de iOS üzerinden kullanılabilir halde kullanıma açılmıştır. Diğer pek çok uygulamaya baktığımızda ilk olarak iOS üzerinden başlayıp daha sonra Andorid’e geldiğini görsek de Tiktok akıllıca bir hamle yapıp dünyada en çok kullanılan iki işletim sisteminde de hazır halde hayatımıza girdi.

Bu uygulamayı nasıl kullanabileceğiniz hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız basit bir yapısının olduğunu ve biraz incelediğinizde aslında her şeyi ana hatları ile çözeceğinizi düşünsek de içerisinde çok profesyonel çekim taktiklerine yarayan basit ama etkisi kamera oyunları yapabileceğiniz özellikler de var.

Bu özellikler için bloğumuzu takip etmeyi ve içeriklerimizi okumayı unutmamalısınız. Tiktok hakkında pek çok eğlenceli ve etkili, işinize yarar bilgiler sizinle daha önceden de paylaştığımız gibi paylaşmaya devam edeceğiz.

İlk önce dilediğiniz ve uzman olduğunuzu, en azından bilgili olduğunuzu düşündüğünüz bir alan belirleyin. Sonra bu alana göre içerikler üretmeye başlayın. Uygulamayı indirdikten sonra içeriklerinizi nasıl üretmek istediğiniz ve hangi kitleye hitap etmek istediğiniz tamamen sizin kişilik yapınıza ve hayal gücünüze kalmış bir durumdur.

Tiktok Sizin İçin

Tiktok Sizin İçin adlı bölümde neler var? Burada ilk önce karşınıza sizin izlediğiniz içeriklere göre belirlenmiş olan Tiktok algoritması tarafından karşınıza çıkarılan sayfalar olduğunu göreceksiniz. Buradaki içeriklerdeki etiketlere baktığınızda her birinin son dönemlerde viral olduğunu ya da sizin izlemekten keyif aldığınız önceki içeriklerle benzer özellikler taşıdığını göreceksiniz.

Zaman zaman bu bölümü inceleyerek keyifli vakit geçirebilirsiniz. Elbette ki hiçbirimiz sosyal medya uygulamalarını sadece kendi içeriklerimizi üretmek ve popüler olmak için kullanmıyoruz. Kazanç sağlamanın ya da takipçi arttırarak ün kazanmanın yanı sıra sizin de bulunduğunuz sosyal medya aracının içerisinde eğlenceli zaman geçirmeye hakkımız var.

Tiktok Hangi Ülkeye Ait?

Tiktok uygulamasının ait olduğu ülke Çin’e ait ve burada yer alan bir şirket olan ByteDance’dir. İki farklı resmi internet sitesine sahip olan Tiktok’un Android sürümü 72 mb; iOS sürümü ise 287,6 mb şeklindedir.

Resmi web sitelerin iki adet olmasının nedeni birinin Çince (douyin.com) birinin de İngilizce (tiktok.com) olmasından ileri gelmektedir. Ayrıca Instagram platformu için Düşmeyen takipçi paketlerini inceleyebilirsiniz.